Dibuang Keluarga

Dibuang Keluarga

Asaalamualaikum…

Ni cerita aku kena buang dari keluarga aku sendiri di sebabkan KAKAK aku. Cerita aku gaduh ngan kakak aku lama dh kot dr 2-3 taun lepas, cerita dia kecik ati kat aku sbb time dia guguran aku xda CALL dia tanye khabar, kata Mak aku.

Time bini aku sarat bersalin dulu n terpaksa buat pembedahan sbb anak aku terlalu besar utk keluar melihat dunia!! Isu tu mmg x masok dek akal !! Aku adik je kot bukan laki dia tapi masa tu aku mmg xdpt call n tanye khabar dia sbb apa sbb kerja aku yg ditelan mati mak di luah mati bapak.. selama aku ikut ops tu jgn kata dia aku nak call tanye khabar tapi anak bini aku kat umah pun aku jarang call sbb aku ikut 1 ops khas!!

Dan dipendekkan cerita sebelom raya tahun ni, kira dlm bulan puasa dan 1 minggu lagi nak raya aku balik je dari kerja sampai kat rumah org tua aku aku tgok dia, laki dia dan 4 org anak dia ada balik utk cuti raya di kampung!! So aku xheiran lah aku ignore je !! Sbb tu hak dia dia nak raya kat mana pun!! Lepas tu sepanjang 1 minggu lagi nak raya pada bulan puasa tu rutin harian aku bgun pagi turun kerja cukup jam balik umah n dok terperap kat dlm bilik je melainkan anak bini aku mmg dok bersembang dgn depa !! Kecuali aku je sbb aku nak jaga hati dua2 org tua aku sbb tiap kali aku turun ke dapor kalau ada dia dan laki dia muka dia ya allah!!! Tuhan saje je tau . Yg aku xleh terima pasal ape abg ipar aku pun mcm x suka tgok aku tapi aku sabarr jee!!

Lepas tu tup2 raya menjelma!!

Raya pertama yg wajib bagi rutin kat umah aku adalah bersalam dgn ke dua org tua aku !! Tapi tahun ni aku berfikiran turn umah bini aku dulu pi bersalam dua2 mak bapak. Ini aku dulu sbb rumah mak aku dn umah mak bjni aku just selang 4buah rumah je! Lepas je salam2 n ambik gambar dgn adik2 belah bini aku sampai tgahari aku baru teringat nak ambik adik laki aku kat airport sbb dia balik bwak bini utk pertama kali beraya bersama bini dan bini dia pertama kali beraya di sini!! Lepas ambik dia aku balik umah so balik je umah si KAKAK aku n laki dia bwak lakk adik laki aku pi jalan tahhh kemana pas tu aku pun pangil bini aku ajak bersalam mintak maaf dgn org tua aku!! Setle bab raya tu kecuali adik laki aku n KAKAK aku je aku x salam!! Depa pun balik ke tempat masing2!!!

Ni lakk cerita sedihh…

Hari sabtu pada belah malam kira2 dlm jam 9malam aku baru balik dr bwak famili aku tgok wayang cita ant-man & the wasp setiba je kami kat umah BAPAK aku bising2 n xpuas ati kat aku n bini aku sbb ape ?? Sbb kes raya tu aku xsalam dgn depa n mintak maaf!! So aku kena maki hamun dan blaaaa blaaaa blaaa.. last sekali dia halau aku dan anak bini keluar dr rumah tu!! So finee aku mengalah dan suruh bini aku kemas barang dan aku dan bini aku bergelenangan air mata sambil packing barang dlm beg lepas tu kami pun bla pada mlm tu kira2 jam 10lebih malam (mana nak tdo)

Nasib la duit ada lagi utk sewa hotel malam tu!! So keesokkan harinya kami pi cr umah sewa sementara umah yang aku beli tu siap (jangka taun depan siap).

Aku bukannya xnak idup berdikati sendiri selepas aku posting kat sini tapi aku pikir xda ANAK LELAKI yg jaga Mak dan Bapak aku!! Biar lah Bapak aku x nak maafkan aku sampai dia mati janji selama aku duduk dgn mereka aku dh jaga makan minum dia!! Sekarang kami bertiga duduk aman xda nak pikir masaalah lain lagi!! Biar kena buang keluarga sendiri sekali pun aku terima seadanya!!!!

1 hari nanti Insya Allah, Tuhan akan buka pintu hati dia!!!

– Knight rider

Hantar confession anda di sini -> www.iiumc.com/submit