La tahzan.. Perempuan gemuk pun beautiful!

La tahzan.. Perempuan gemuk pun beautiful!

Salam.. Thanks admin sbb post reply saya to all you beautiful big girls out there especially cik bunga tembam, baca ni! :)

(Pengenalan kena sama mcm cik bunga tembam) Saya berusia 27 thun, tinggi 175cm, berat 78kg. Fizikal saya boleh dikategorikan normal. Handsome tu tak tp kacak tu ada la sikit hahaha. Bekerja sbagai seorang lecturer di sebuah U swasta kat KL ni. Saya baru je menamatkan zaman bujang pada bln Feb yg lps. Alhamdulillah..

Guess what, my wife is a chubby honey bunny! Sambil type ni pun saya tersenyum sorang2 bila terkenangkan betapa bertuahnya saya jd husband dia. Sbb dia baik, hormat org tua, pandai bawak diri kat tempat org, rajin pegi dapur tak suruh pun boleh je dia bwk diri(sorry to say, ada cousin2 saya yg body solid, cun, ayu, semua pun tak reti n tak hingin masuk dapur, rela bergosip n berselfie je kat ruang tamu). Tp saya sedar pasal inferior gadis2 chubby ni. Sbb bini saya gitu gak eventhough tak selalu hehe

Biar saya ceritakan mcm mana saya boleh kenal dgn bini saya. Berat dia 120 lebih gak kot, dia ni kalau kurus confirm cun melecun. ktrg pun dah berazam nak change towards a better healthy life because i love her so much. Tp sy ckp dia takleh kurus sgt. Cukup sampai sihat je. Hehe takla, anything that makes her happy la. Dia nak kurus sbb nak that chance of having anak. Anyway, This is supaya all you chubby girls will redha n sabar menunggu the right one okay? (I'm not saying i'm perfect but i really do love my wife so much)

Simple je cerita dia, or more like the work of takdir Allah. kdg2 weekend saya akan gi main rugby area rumah. Kebetulan adik wife saya pun mmg main rugby gak kat situ. Tp dia muda byk tahun gak from saya so tak kenal sgt, kenal gitu2 je la time main. Satu hari tu lps habis main nak balik sekali hujan lebat. Adik wife saya ni mmg dah call akak dia mintak tolong amek sat. Akak dia mmg otw balik kerja. Pastu si adik ni pelawa la saya naik sekali. Pergi td jalan je from rumah. Rumah kami mmg tak jauh sgt pun from each other. Mula2 rasa mcm segan n mcm nak tunggu je hujan stop tp bila hujan mcm makin lebat n siap ada kilat cuak gak hati jantan jadinya. So saya pun setuju.

Sy igt lagi tengok myvi purple bini saya stop dpn bus stand tu. Mula2 igtkan mak budak ni aduhai. Pastu bukak2 pintu pergh bau kereta dia wangi nye lahai. Malu pulak masuk kereta dia bau peluh gitu. Pastu masuk2 tu adik dia mintak tolong hantar saya balik, dia tengok sy from cermin then ckp "oo okay!". Time tu saya dah rasa something dah. Comel betul minah ni. Terus terang sy tak perasan langsung dia chubby ke apa ke time tu. Sy just rasa that attraction towards her. And lps2 tu mcm makin dkt pulak jodoh ktrg, selalu pulak terserempak kat mana2. Ada sekali tu ternampak dia kat surau balik tarawih dgn telekung n seluar tidur bunga2 haha cute gila. Mcm baymax version perempuan hehehe. Tak lama lps tu, saya mcm dah confirm feeling tu, saya pun mintak number phone dia kat adik dia (thanks bro) and the rest was history. ;)

My point here is, bersabarlah. InnshaAllah sampai masa yg sesuai ada la tu yg sangkut. Mcm bini saya ni, dia positive sgt. siap dah berazam dah kalau ada ada la, kalau takde jodoh takpe, boleh dia berbakti kat mak ayah dia sampai tua. Dia taknak fikir sgt sbb taknak sedih. Dia nak focus kerja n living the life. Wah wah wah bini aku. Anyway, she is a very smart lady, ada je random facts yg tiba2 dia kemukakan bila2 masa je. Sbb dia suka membaca. So to ask your questions, yes i appreciate every single thing about my wife without looking at her physical condition. And dia tak alim sgt pun tp solat jaga, aurat sempurna, n suka sedekah especially kat budak2 susah tepi jln n animals (cats, dogs, birds semua la)

Nasihat saya now for you is, kuatkan semangat, sbb weight lost journey bkn sehari dua, you need years so bersabar ye. Tengok balik all the motivational people yg boleh naikkan motivasi utk kurus ni. Paling tak pun tengok biggest loser. Then pasal jodoh, tak payah fikir sgt lah. Kwn2 yg dah kawin tu biarlah dyorang. Rezeki org lain2. inshaallah nanti ada la tu. Sementara tunggu jodoh, appeciate your life with parents, family, friends, semua la around you other than guys. Oh and pastikan penampilan kemas and wangi sepanjang masa barulah org tak chop awal2 gemuk ni selekeh.

And utk bro-bro di luar sana, kalau rasa ada perasaan kat fat girl (bkn setakat chubby pipi tau, real plus size woman) kau kena try dekati dia slow2. Banyakkan membaca pasal psychology dyorang ni. Google je byk. Sbb they have been traumatized by this idea usually since kids. Yakinkan dyorang yg kau mmg ikhlas nak syg dia and tak peduli langsung pasal fizikal dia. Bila kau dah betul2 dah syg kat dia, hal kwn ejek ke apa ke tolak tepi la. Ejek lebih2 tumbuk je (kidding eh jgn tumbuk). Senyum je sbb kau tau keistimewaan your girl yg maybe takde kat perempuan lain. And kau sebenarnya dah jadi seorang hero yg dah selamatkan jiwa lara seorang perempuan tau.

Panjang pulak aku menulis. Tak sangka betul. Laju je jari jemari menaip. Okay bini aku dah siapkan breakfast. English breakfast uolls. Chioww!

– Kumbang Sado

Hantar confession anda di sini -> iiumc.com/submit