Naagin Realiti

Naagin Realiti

Assalamualaikum dan terima kasih jika sudi menyiarkan post ni.

Hai, sy cik bunga salah seorang peminat iium confession. Saya gelar nama cik bunga sebab saya seorang perempuan berumur tengah hampir hujung 20 an dan masih bujang. Saya bekerja sebagai pegawai eksekutif di salah semua syarikat swasta. Tertarik dengan kisah cik rambutan saya share kisah Dan madalah saya berkisar tentang perangai manusia di tempat kerja dimana naagin itu wujud bukan rekaan.

Saya kenalkan si A seorang wanita awal 40an telah berkahwin . cantik dan tinggi ala model..saya dan dia ditugaskan urus 1 projek yang mana akhirnya idea saya diterima dan dipuji oleh klien,mungkin kerana idea saya lebih kreatif dan mengikut peredaran masa. Selain itu, saya juga turut menerima hadiah daripada majikan serta mendapat anugerah staff cemerlang. Sejak saya dapat anugerah cemerlang si A kerap memerli saya dengan gelaran cemerlang kan…dia juga kerap beritahu si enot,si senah,si tipah dan si ika (bkn nama sebenar) cemburu kepada saya, tapi saya abaikan kerana saya kerap breakfast dan lunch sekali diorang.

Say a kenalkan pula si B,seorang lelaki 30an belum berkahwin ala – ala Azwan Ali,tapi dia bukan bermulut pedas,tapi sweet talker sangat. Kalau depan orang dia la yang baik serba serbi.oops,,dia juga seperti makcik pakcik bawang..kerap melaga – lagakan orang dan sibuk update segala pada boss..si leman pernah ditukarkan cawangan gara – gara mulut si B.

Kemuncak cerita saya apabila si A ada salah faham dengan saya padahal bukan apa sangat gara – gara malas nak sembang dengan dia dh. Yela kan, dah asyik cakap org ni tak betul..kadang bila saya tengah marahkan someone dia akan api – apikan lagi kemarahan dengan cerita yang tak baik..ye, saya seorang yang cepat marah tapi xsampai 5 mnit bole maafkan orang tu semula.dah tu asyik ada ‘timing’ kadang baik, kadang jeling,kadang perli..siapa nak layan,saya bukan suami dia atau anak- anak dia untuk layan segala kerenah..rupa-rupanya apabila saya menjauhkan diri dan tak bertegur sapa dia terasa hati lalu cuba menghasut si senah..si senah ni PA bos ye…tapi senah tak layan sebab dah faham perangai masing- masing kan. Tak lama tu dia marahkan Tipah konon cakap tipah perli2 dia padahal tipah tengah marahkan kucing agaknya.dah tipah tak bercakap pulak.

Dia mula sisihkan diri.unfriend saya di Facebook. Dia mula berbaik- baik dengan si B yang mana tukang kipas boss. Dia pun turut jadi ahli die hard fans boss..selang seminggu si B tak bercakap dengan saya ,jeling – jeling bagai..saya dah pelik tapi malas layan lelaki xcukup tulang macamtu..selang 2-3 hari boss panggil cakap apa saya tak puas hati pada dia..eh,dah kenapa pulak.rupanya Ada orang bagitau saya tak sukakan dia selalu cakap buruk . bila ajak jumpa dengan si pemberi maklumat bos tak kasi,cakap tak payah..sekarang cakap dengan saya dah sindir2. Cakap saya suka hasut orang dan pergerakan saya terbatas sekarang. Si A dan B bertepuk tangan berseronok sekarang bila boss dah tarik 1 projek saya.

Nampaknya naagin itu wujud bila masa dia berubah menjadi ular dan patuk kau. Sepanjang 3 minggu saya tak lalu makan dan bersedih duka Lara atas segala masalah. Semalam saya dapat call offer job dari company baru dengan kenaikan gaji tapi bebanan kerja juga menaik selain saya dapat di betul- betul tengah kota yang sesak dengan parking agak susah. Saya dilema nk pilih kerja baru atau sekarang.

Saya harap anda semua dapat bantu saya buat pilihan yang bijak antara kerja baru Dan lama selain apa saya perlu buat dengan ular2 jadian tersebut serta en. Boss yang dh diracun. Thank you guys.

Cik bunga yang susah hati

– Cik bunga

Hantar confession anda di sini -> www.iiumc.com/submit

Comments

comments