Pengalaman Kena ‘Cold Storage’

Pengalaman Kena ‘Cold Storage’

Perempuan, awal 30-an, berkahwin.
Tu serba sedikit tentang aku. So harini nak cerita antara episod kurang best sedikit dalam hidup aku, pasal aku di ‘cold storage’ kan di tempat kerja suatu ketika dulu. Untuk mereka yang tak tahu, cold storage ni bukan pasaraya yang korang duk shopping barang-barang dapur tu, tp lebih kurang macam korang diasingkan dalam peti ais untuk mereput sorang-sorang. Untuk kebanyakan company MNC mcm company aku ni, majikan tak boleh suke2 nak buang orang atau nak sekat merit/bonus tanpa proper justification/documentation. So sometimes untuk ‘politic’ di tempat kerja, cold storage adalah salah satu method utk membuatkan individu rasa macam looser, hilang semangat, eventually resign sendiri.

Ceritanya bermula bila aku dan mamat ni start kerja sebagai engineer di company ni, nak mudahkan cerita panggil dia mamat lah. Masa tu masih bujang. Gaji besar, benefit byk, & staff yg baik2. Jawatan kami sama, cuma role berlainan. Tapi untuk role aku ni, banyak kena involve dgn sifu2 di US sana, dan mamat ni byk cover dekat site, so cara kami ‘grow’ adalah berlainan, tapi pada masa yang sama saling melengkapi. 2-3 tahun pertama takde masalah, walaupun mamat ni byk kali jugak highlight kat boss yg dia pun nak expose utk role aku jugak, sebab lebih technical & lebih byk contact dgn level boss2. Aku takde problem pun mane2 sbb as long as aku dapat belajar benda baru & gaji masuk aku dah happy. Lagipun byk benda juga aku boleh belajar kalau tukar role.

Masalah sebenar bermula bila big boss kat US sinun mintak boss aku pilih siapa yang bakal ganti dia. Kire macam seeding/successor plan jadi manager lah. So bila awal2 dengar pasal tu aku dah cakap kat boss yg aku nak climb technical ladder, bukan management. Tujuan aku mase tu untuk memudahkan dia buat keputusan, dan taknak dia rasa serba-salah nak pilih successor dia. Lagipun mmg aku rase dia akan pilih mamat yg lebih ‘vocal’ & lebih berciri boss berbanding aku yang low profile & tgh pregnant ni. Logiklaa kan. So bermula dari itu hidup aku dipenuhi stress. Semua projek besar yang aku tgh collaborate dgn counterpart aku kat US kena handover dkt mamat. Time tu aku faham laa mungkin sebab nak menguatkan justification kepada big boss, & itu cara paling mudah nak halakan spotlight kat mamat ni. Aku pun sambil2 tunggu nak beranak lg 3-4 bulan redhakan ajee.. semua hasil kerja aku dalam folder mamat dah take over, ade skali tu mase presentation si mamat ni masukkan slide yg aku dah 2-3 minggu discuss dgn sifu aku, dah cantik2 buat flowchart utk org paham apa yg kami dah discuss & agreed upon, & present seolah2 dia yg buat. Muka aku dah merah padam waktu bos puji ‘hasil’ kerja dia tu, padahal boss aku ni lupe kot yg aku pernah cc slide tu kat dia.

Aku igtkan bila bertukar role, kitorang akan terus swap. Rupanya role aku yg penting sahaje pass kat mamat, role mamat yg picisan semua bagi kat aku. Yg penting dia keep lg. So mula lah hidup aku macam melukut di tepi gantang gara2 boss aku naik sheikh nak upkan si mamat ni.. Training2 leadership ke time management ke hape semua mamat ni yg attend. Sebelum ni training aku ngan mamat ni same aje bab2 softskill ni. Aku dgn mamat ni tak pernah bergaduh, tp bila jadi mcm ni mmg lah aku berat hati sikit nak tlg, nak2 mamat ni jenis tak reti bagi kredit kat org. Ala ala sapi gitu, heh. Mmg byklah die mintak tlg, sbb mane boleh carry sorang2 jobload tu. Lg pun main contact dgn US still aku, so utk dapat info dia perlukan input dari aku. Dalam seminggu, adelaa 2-3 kali aku call laki aku sambil menangis time drive kereta balik kerja. Yelaa, nak nangis depan2 segan lg time tu kahkah. So aku yg sebelumnya aktif membentang data dalam meeting sekarang cume krik2 sahaja.. Kadang2 bila diorang discuss problem yg aku tahu solution pun, aku diamkan aja.. Jahat? Mungkin juga. Tp kalau orang yg pernah mengalami, mereka tahulaa perasaan tak dihargai macam mana. Berhenti kerja? No no. Quitting is not an option. Lg pun aku masih byk yg mahu belajar di situ. Aku cuba kuatkan diri aku dgn buat perkara yang aku enjoy; study pasal plant, ade soklan tanye sifu, discuss pasal idea aku utk enhance current process, buat troubleshooting dgn sifu2 aku. Mat saleh ni salah satu ciri yg baik diorang ialah mereka tak anggap soalan kau bodoh walaupun depa dah kerja 20-30 tahun. Yang penting ko kena tunjuk effort & bukan jenis kena suap. Yang penting sebelum tanya, kena study & buat dulu. Any findings dari mini experiment tu bolehlaa buat kesimpulan sikit & propose apa yg boleh korang buat to make it better & mintak pendapat diorang. Even though email & teleconference aku dgn orang disebelah bumi sana meriah, physically di tempat kerja aku cuma hidup segan, mati tak mahu.

Kurang setahun lepas aku bersalin, big boss & geng-geng director lain dari US buat site visit.. of coursela, since dah kena cold storage ni nama aku dikecualikan dari beri ape2 presentation kat depa. Mamat rasenye ade 3-4 presentations, some of them project aku dulu laa. Hahahahampeh. Nak dijadikan cerita, pagi yg mamat tu patut present pasal ex project aku ni, dia emergency leave. Aku tak igt sebab apa, rasanya minor accident. So pagi tu boss aku pun dtglaa kat aku mintak aku present, masa tu ada dalam sejam sebelum meeting. So within that 1 hour aku pun tgklaa slide presentation mamat. Aku perasan ada graph yg difabricated utk kuatkan argument mamat ni. Slide yg tu aku ‘hide’kan. Gila kau nak menjawab dgn director pakai fake data? Dahlaa mamat edit tak kemas, nampak sgt ade bekas cut & paste kat graph tu. Gila betul. Kalau omputih tu sound aku pun terjebak sbb aku yg present. The presentation went well, & semua soalan diorang aku boleh jawab siap dgn evidence sekali. So bila habis session tu aku cakap laa aku ni just tolong present saje, tu bukan project aku. So director senyum je, die cakap ‘No need to be so humble. I know what you are working on with the folks in Texas’. Boss aku macam terpinga-pinga. Lantaklah dia. Sbelum balik US director tu jumpa aku, dia tanya aku ok tak, sbb ‘something smells fishy over here’. Aku cakap aku ok je. ‘I am an engineer, not a politician’. Kesian pulak boss kalau jd issue besar. Sbb biasness adalah sangat2 ditegah dan dikira sebagai major offense di company ni (mana2 US based company sama juga rasanya).

Beberapa bulan lepas tu mamat berhenti kerja sbb dapat offer kerja dekat hometown dia. Tambah lg mase tu aku dah tak support dia. Boss mintak aku jd successor die tp aku of courselah tolak. Project2 mamat ambil dari aku, akhirnya letak balik nama aku dalam system. Kebetulan beberapa minggu lepas mamat berhenti, project2 tu dah complete & boleh di’close’ dalam centralized system. Tp bila ko dah takde dalam company, system tu tak dapat process & pending for closure until ko nominate nama orang lain. Mula-mula serba salah jugak tp dah memang gitu procedure dia. Ilmu2 yg aku dapat sepanjang hampir 2 tahun ni aku dokumenkan & share dgn boss2 & colleagues. Pangkat aku naik utk technical ladder. Pengganti mamat dah ade, beza umur dekat 10 tahun dgn aku & aku takde problem dgn dia, malah akn cuba support selagi tak kena pijak kepala. Boss ada mintak maaf, & aku dah maafkan dia. So sekarang semua baik-baik aja. Aku pun dah lebih sedekad kat sini . Syukur sbb Allah bg aku kekuatan utk tempuh 2 tahun ‘dalam buangan’ tu, sebab byk hikmah yg boleh aku nampak.

Utk boss2, igtlah untuk berlaku adil.. tolonglaa jgn play favourite dgn anak buah. Tak salah utk melebihkan org yg awak rasa berbakat, tp jgnlaa sampai menganiaya anak buah lain. Utk org macam mamat, tolonglah jgn bolot sorang hasil usaha orang lain. Bukan suruh bayar pun, just bagilaa kredit walaupun sekadar menyebut nama. Kalau dah rezeki kita, jgn bimbang. Aku dah ikhlas nak bg ko naik, tak bersaing pun, tp jgn ambik kesempatan weh..

– didiey bkn nama sebenar

Hantar confession anda di sini -> www.iiumc.com/submit

Comments

comments