Perempuan Bujang vs Yang Ada Anak

Perempuan Bujang vs Yang Ada Anak

Thanks admin kalau kau approve cerita ni.

Straight to the point mcm kat tajuk. Aku ni baru je 24tahun, kawin awal tahun lepas. 3 bulan lepas tu aku disahkan pregnant. Masa tu aku happy gila weh. Yela nak dapat anak siapa tak happy. Tapi asal aku scroll fb, ig semua kwn kwn aku duk jalan jalan. Yela, umur umur mcm kitorg ni kan, mmg ramai tgh nak menerokai dunia. So dlm masa yg sama, aku sedar aku tk dpt nak buat perkara yg aku buat masa bujang mcm travel ke sana sini, snorkelling, diving, hiking mcm kwn kwn aku tu. Tapi takpe, aku ckp kat aku, rezeki org lain lain. Aku dpt kawin dulu. Dorg tk dpt merasa nikmat kawin mcm aku tgh rasa. Kahkah. And dpt anak lg power kot. Ada je org lain yg lmbt. Aku ni kira cepat.

Bulan berganti bulan, anak aku pun lahir, dan membesar bak juara. Bangga gila aku ada ank comel mcm tu. Cuma, bila aku buka socmed, aku scroll feeds, aku nmpk lg kwn kwn aku, sorg kt Kashmeer, sorg kt Gunung Kinabalu, sorg kt perkampungan apa tah (tapi cantik gila) kat Denpasar, sorg diving kt Bali. Hati aku berdetak detak, kecewanya aku tk dpt buat semua ni lg. So benda yg sama la aku ckp, rezeki org lain lain. And rezeki tu tak pernah salah alamat. Gitchewwww

Sampai la pada satu hari, ada sorg kawan baik aku ni, bujang lg, ajak aku keluar makan, bukan nak keluar p mall tau. Aku pun ok la. Sbb anak aku dah lepas pantang, dah cukup kuat utk aku bawa keluar, kenal dunia ni. And aku dgn kwn aku set la nk keluar pukul berapa. Dia ajk keluar tgh tgh hari rembang buta tu. Aku ckp la, kesian weh anak aku nak keluar tgh tgh hari buta mcm tu. Hangpa tahu tak kawan aku bls apa “Sampai bila kau nak simpan anak kau weh”.

Wehhhhhhhhhhhh! Aku ckp kat korg perempuan bujang weh. Kau jgn sekali kali ckp mcm tu kt org yg dah ada anak. Especially perempuan yg first time ada anak, and anak dia masih kecik lg.

Sumpah weh aku sentap gila kawan aku ckp mcm tu. Korg tak faham weh perasaan dah ada anak ni. Bila dah ada anak, anak jadi no 1. Tak fikir benda lain. Kita fikir kesihatan, keselamatan dia. Tgh tgh hari buta tu nak bawa anak kecik, tak sampai 6bulan lg keluar, nt dia berpeluh apa semua, dah menangis tak selesa. Naik ruam apa semua. Mcm mcm lg weh.

So pls, perempuan bujang kt luar sana. Tlg jgn ckp mcm ni. Naluri blm kuat mcm kami yg dah ada anak.

And go, enjoy ur single life. P travel, hiking apa semua. Bila dah kawin, apa kau buat semua tertakluk bawah laki kau. Ok sekian. Bye.

– Perempuan dah ada anak

Hantar confession anda di sini -> www.iiumc.com/submit

Comments

comments