Tip Kenal Jenis Suami

Tip Kenal Jenis Suami

Tips kenal sejenis suami

Assalamualaikum utk pembaca iium. Terima kasih iium kerana tolong siarkan confession saya.
Saya ni seorang isteri and a working mom, da 5 thn melayar bahtera sebagai isteri dan ibu. I got 2 beautiful children that are pillars to my strength. Saya mmg bz daily dgn kerja and siapkan makanan anak, brg skola sgala mak nenek. So saya mmg kadang2 mcm mak lampir kat rumah. But i try my best to be the best wife and a mother.

Suami saya alhamdulillah, Tuhan bg saya suami yg baik bertanggungjwab jugkla. tapi ada la pasang surut sebagai suami isteri.
Kalau elaborate lebih psl masalah rumah tangga da jadi Krt pulakkan. Tapi issuenya adalah suami saya suka main wechate beetalk whatsapp da seangkatan dgn.
Ada byk kali kantoi tahun ni. He kept saying “oh we re just friends. ”
Sy tahu die slalu delete msg dia sebelum balik kerja. Tapi biasalah, Allah tu adil. Kadang saya jumpa jgk msg bdoh tu siap tuka2 selpie lagi. MasyaAllah.

So kat sini saya nak bagi tips kepada wanita luar sana akan tips mngenal sejenis suami orang.

1. Msg waktu bekerja sahaja. Kalau ko msg die lpas kol 6 dia xbalas da. Pastu die balas kau lepas pukul 12. Bg alasan mgkin smyg berjemaah di masjid. (Teknik pancing )
2. Sweet talker. Caring dan segala jenis manisan die boleh hidangkan on the table. Bear in mind, diorg ni da kahwin so diorg tahu what a woman wants to hear, mcm mana nak play with your emotions sbb diorg da kaji sejenis makhluk wanita ni sbb da hidup 24 jam bersama.
3. Lembut dalam pergaulan dan a gentleman. They really know how make u feel like a real woman and they know what woman wants in man. Which is matang dan juga gentleman. Mungkin korg lunch dia siap tarikkan kerusi.
4. Kalau u cakap i stress la u., merajuk ke. Suami orang ni confirm tahu mcm mana nak pujuk. Again i repeat. They are sweet talker. Sejenis pndai menanam tebu di tepi bibir.
5. Pandai bagi alasan. Sebab they have done it all their life. Kat rumah tahu bg alasan kat bini kalau org msg tnya u buat apa . Pandai mengelak kalau minta jumpa parents korang ke.

Kepada wanita sana. They are alot of prey out there that are trying to fool and mungkin get in your pants. Kalau anda tidak kisah menjadi madu, atau jadi sejenis wanita yg nak porak peranda rumah tangga orang. Sila siasat dalam2 seorang lelaki bile kenal bila dia ada signs2 di atas.
Kalau anda wanita ingin mencari lelaki yg baik, berdoalah kalau ini lelaki yg terbaik untukdiriku Allah mudahkan jalan.

Mungkin saya juga ada dosa dan khilaf dr saya sendiri, sehingga Allah swt uji saya dengan masalah yg bg saya remeh, tapi benda ni bole lead kepada dosa besar. Kita sebagai isteri kena muhasabah diri, mungkin kita ada silap juga kerana suami lebih prefer msg wanita lain dari kita. Doa saya Allah swt beri petunjuk kepada saya jika saya hambaNya yg teraniaya. Kepada readers tolong doakan Allah swt bg hidayah kepada suami saya.

– isteri yang tak putus berdoa

– Isteri yang tak putus berdoa

Hantar confession anda di sini -> www.iiumc.com/submit

Comments

comments