Aku Jahat II

Salam semua. Aku penjahat yang pernah buat luahan sebelum ni,

https://iiumc.com/aku-jahat-2/

Pertama sekali, aku ingin ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada pembaca yang sudi komen dan nasihat aku pada naskhah luahan aku yang lalu.

Aku baca satu-satu dan aku sangat-sangat hargai for you guys to take your time untuk komen nasihat kepada stranger di internet.

Memang tujuan aku menulis sebelum ni pun adalah untuk aku mendapat pukulan agar aku jatuh ke bumi sebab aku tau aku sedang terawang menuju matahari yang membakar masa tu.

Sedikit update. Hari ni aku dah dapat kekuatan untuk cut contact dengan perempuan tu. Few weeks in the making. Semoga aku dapat istiqamah dan tak terjerumus semula.

Banyak yang aku baca berkenaan nature of human psychology dalam jatuh cinta dan yang paling berkesan bagi aku adalah bila membaca berkenaan chemical loop in brain chemistry dan faham kenapa reaction aku macam tu dan kenapa rasa tu begitu kuat.

Tujuan aku menulis ni pun cuma untuk aku terjemahkan kekuatan yang aku perlu sebab cara aku, bila benda dalam otak di terjemahkan dalam bentuk fizikal it becomes real.

Dan juga aku ingin sampaikan sedikit nasihat kepada lelaki yang ada dalam situasi aku dan nasihat kepada aku jugak supaya aku boleh baca balik lepas ni.

Kepada yang masih berada dalam situasi aku, firstly korang kena faham apa yang korang rasa tu cuma chemical reaction dalam otak korang. Cinta yang korang rasa dengan orang ketiga tu cumalah fatamorgana. Ilusi yang dicipta oleh otak korang.

Otak korang idealize orang ketiga tu dan wujudkan satu ilusi yang sempurna. Sebab tu korang rasa orang tu begitu perfect takda cacat cela.

Cuba stop contact 2 3 minggu untuk break the chemical loop dan korang akan nampak apa yang korang rasa as it is – fleeting moment made real by your own imagination. (sorry guna em dash. promise aku bukan AI haha).

Try to find strength dan stand by your discipline. Wife dan anak-anak kita adalah tanggungjawab kita.

Isu dan masalah yang orang ketiga adukan kepada kita bukan tanggungjawab kita untuk setelkan. Kita lelaki. Jangan kita kalah dengan perasaan.

Apa yang korang tengah buat sekarang adalah satu benda yang takkan kemana tanpa memangsakan orang lain.

As of now, aku harap pembaca-pembaca dapat doakan agar aku dapat terus istiqamah dan dapat terus bahagiakan wife dan anak-anak aku sebagaimana yang sepatutnya.

Sekali lagi aku ucapkan terima kasih kepada yang sudi komen pada luahan aku yang lepas. It really meant a lot to me.

Assalamu’alaikum w.b.t.

– Penjahat (Bukan nama sebenar)

Hantar confession anda di sini -> https://iiumc.com/submit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *