LGBT, Jom Kita Bertaubat Sama-sama

LGBT, Jom Kita Bertaubat Sama-sama

Assalamualaikum semua. This is a reply to confession “taubat seorang gay” (https://iiumc.com/taubat-seorang-gay/).

Saya berkahwin masa umur saya 25 tahun.. Seriously saya sangat takut untuk berkahwin sebab saya tak tau lelaki ini makhluk nya macam mana.. Saya sekolah perempuan masa sekolah menengah dan amat jarang berkawan dengan lelaki since sekolah menengah..

Lately banyak cerita tentang gay.. Sebelum kawin saya amat doubt dgn suami.. Saya still berhati2 dlm meletakkan sepenuh kepercayaan pd suami.. Baik pd hubungannya dgn outsider lelaki atau perempuan. I dont know how all of you going on first night.. But mine almost pengsan.. Takut woii.

Benda macam ni tak perlu diajar.. When a man and woman, in a room.. They will know how.. Cepat atau lambat.. Makhluk haiwan juga tak pernah belajar.. Akhirnya bunting dan bertelur juga.. Since dunia harini terlampau cepat edaran maklumatnya, kita terdedah dengan maklumat yang kurang penting tetapi “menarik” umat manusia..

Berbalik pada suami.. Tahap doubt saya ni, saya akan cek segala hp, laptop, pc office, semuanya diam2… It takes almost 9 years to convince me that my husband is clear.. Fuhhh sukar nak percaya wujud lelaki macam ni. Sebelum cerita pasal suami, saya cerita pasal saya dulu..

Walaupun saya perempuan what you called straight.. Saya ada naluri nak tau ape ke benda semua tu. Tangan saya gatal nak search.. From there, mula2 tertengok lepas tu nak tengok lagi.. Sampai saya sedar saya mula nak ketagih.. Drpd straight sampai gay dan lesbian.. At some point saya sedar nafsu manusia tak pernah puas.. Dan at some point nafsu tu dah hilang nikmat. Bila dah selalu tengok.. Nikmat tu mula berkurang.. atau mungkin hilang terus.. That’s what i think the problem begin on yourself. Tak puas la, tak jadi la. Mulala macam2 produk kuat ntah pape di pasaran.. Kita yg create the problem dan akhirnya seek for solution. Sori sinis sket..

Berbalik pada husband.. He is sooo boring. What i found out from hasil penyelidikan saya.. His hp, laptop, pc semuanya sibuk dgn cita2 dan minat dia.. Akademik, kewangan, semuanya input2 mcm mana dia nak solve problem yg dia hadapi. Dia sibuk nak perbaiki diri dia sendiri.. Dia tak bercakap pasal orang lain atau membawang. Kalau saya cerita pun dia dengar je lah. Almost zero dia mengadu pasal orang lain. Saya je la pot pet.. Dia seorang yg menjaga mata. Tak simply tengok orang perempuan. Dia seorang yg menjaga akal. Newsfeed dlm fb dia ilmiah saje.

Kadang2 mcm tak percaya wujud lelaki mcm dia.. Bukannya dia tak terdedah, suami saya sekolah lelaki lagik..duduk asrama daripada darjah 2.. Kawan dia ada yg transgender.. Tapi dia tak sibukkan diri dia ke arah benda tak sepatutnya.. Dia dah cegah awal diri dia daripada terjebak.. Ye lah suami saya boring kot bagi sesetengah orang, tapi mungkin dia yg beruntung esok2.

Thats why i think kenapa Allah perintah tundukkan pandangan.. Baik untuk laki2 mahupun perempuan.. Susah, ye memang susah. Fitrah kita suka benda cantik benda hensem. Saya pun suka tengok perempuan cantik. Tapi CUT, setakat tu je, tak payah lebih2. Nafsu ni makin kita layan makin dia galak. Tapi bukan bermakna tak payah layan langsung.. Sebab tu bila kita kahwin, kita salurkan nafsu tu pd yg sepatutnya.. Bukan sebarangan nak lempias. Percayalah nikmatnya tak pernah berkurangan. Tak rugi ikut perintah Allah.

After all.. ALLAH yg cipta kita. Sudah tentu lah Dia Maha Tahu apa yg terbaik untuk kita.. Dia dah bagi guide apa yg patut kita ikut.. Kita je taknak dengar. Let say you are a gay, so.. do you hadap you punya keinginan 24/7.. tak kan? Nikmat tu takkan berkurang pun kalau awak jaga apa yg Allah suruh masa bujang, dan buat lepas kahwin. Lepas kahwin, Allah perintah bagi nafkah kat isteri lagik.. Kita takkan hadap 24/7 benda tu dan kita takkan rugi apapun..

Ye mungkin cakap tu naluri, susah nak buang.. Saya juga rasa, naluri yg saya cipta untuk diri sendiri bila dah bagi keizinan naluri tu di hati. Daripada bagi nasihat tengok porn.. Why dont you give advice. Slap your face. Sakit kan? Hit your head. Sakit kan? Macam tu la sakitnya bila kena seksa dalam neraka esok2. Hati tu kena kental. You dah give in at the first place. Jangan nak salahkan naluri.. Kalau bercakap pasal naluri, tak adil lah Allah nak hukum kita. Apakah Allah tak adil? Tak mungkin dan tak sama sekali. Naluri boleh dipupuk, dilencong dan dicegah. Gunalah akal sebaiknya..

Kita didedah dengan drama omputih.. macam2 aksi ghairah. Kita terikut, kita teringin.. Drama kita pun dah terikut omputih.. Drama hindustan pun terikut.. Drama korea pun terikut.. Drama jepun pun terikut. Bukan ke kita dulu ni orang timur yg kaya dgn adab dan kesopanan? Cara hidup kita pun mula terikut.. This community LGBT is growing bigger.. Takde istilah malu dah sekarang. Ye la mungkin saya konservatif tak ikut peredaran zaman. Tapi saya percaya being a conservative is reducing harm and damage.

Pesan saya satuuu je.. Jaga diri kita. Tubuh kita, amanah kita. Setiap satunya akan disoal. That is what different between a believer and a non believer. Saya doakan untuk kita semua lepasi ujian dunia.. Dunia adalah penjara bg orang mukmin dan syurga bagi orang selainnya. Saya tak marah atau benci ye.. Saya kongsi sebab saya sayang.. I hope this confession reach LGBT community yangg masih Islam out there..

– Pendosa

Hantar confession anda di sini -> https://iiumc.com/submit