Rajuk Abnormal

Aku rasa siapa yg dekat or kawan dgn aku ja tau perangai aku ni dan aku bersyukur sebab diorang

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Thanks admin kalau approve aku punya cerita ni, kalau tak approve pun thanks jugak la. First of all, biar aku kenalkan serba sedikit mengenai aku. Umur aku 23 tahun, anak kedua, sangat sensitif(suka menangis). Tujuan aku tulis ni just untuk meluahkan apa yg terbuku dalam hati aku, aku dah tak tau nak cerita kat mana or kat siapa. Okay macam ni, aku ni ada satu masalah yg aku rasa macam ada sesuatu yg tak kena dgn diri aku sendiri iaitu aku ni sangat suka merajuk dalam erti kata lain merajuk yg tak tentu pasal yg kalau fikir logik pun macam tak logik la dan takkan logik.

Aku rasa siapa yg dekat or kawan dgn aku ja tau perangai aku ni dan aku bersyukur sebab diorang ni masih lagi nak kawan dgn aku. Aku sedar benda yg aku buat ni sgt childish..aku tauu..tapi aku tak tau kenapa aku masih jgk buat benda tu. korang bayangkan, aku pernah buat salah kat mak aku dan aku tahu tu salah aku, tapi aku boleh pulak p merajuk dgn dia sampai 2 hari. masa tu aku rasa aku lah anak yg paling jahat kat dunia(please jgn kecam aku). walaupun aku tau tu mmg salah aku tapi kerasnya hati aku, aku tak p pun mintak maaf. what a shame!. Dalam tempoh rajuk aku, aku takkan makan(tanda protes la konon) dan sampailah mak aku bawak makanan kat aku dan pujuk aku. Benda ni berlaku beberapa kali jgk laa.

Dengan kawan aku pun sama, aku suka sgt merajuk dalam erti kata lain terasa hati la. Even kalau kawan baik aku ada kawan baru pun aku akan terasa hati. Aku tak tau apa kena dengan aku sampai aku bertindak macam tu. Dalam family aku, aku yg terlebih dimanjakan, apa aku nak semua mak ayah aku bagi. Tapi aku akan merajuk kalau diorang bagi benda yg aku tak dapat kat adik beradik aku yg lain. Orang selalu cakap yg selalau nak merajuk ni anak bongsu tapi lain pulak dgn aku. aishh pening aku. Aku pernah cuba kawal perasaan aku supaya tak cepat sgt merajuk, tapi tak boleh mungkin sebab sifat rajuk tu dah melekat dalam diri aku.

Sekarang ni aku masih memikirkan cara macam mana aku nak buang sifat rajuk abnormal aku ni. Kalau nak cerita mmg banyak sangat kisah rajuk aku ni. Aku tak tau kenapa susah nak buang. sebab aku ego? terlalu dimanjakan? or sensitif yg melampau? ataupun keras hati? . Aku pun baru first time tulis ni.. saja suka2 jaa tengah2 cuti tak tau nak buat apa. Doakan aku jumpa jalan penyelesaian.

– Peri

Hantar confession anda di sini -> www.iiumc.com/submit

error: Alert: Content is protected !!