Share your Stories

--Name (Akan disiarkan / Will be published)

Title / Tajuk

Message (Lebih baik ditulis dalam ayat penuh & tiada short forms. Sila klik "Enter" sebanyak dua kali untuk perenggan)

Email Address (Tidak akan disiarkan / Will not be published)

1,439 Comments

  1. It is about your internal .
    Saya pernah experience benda yang sama . Tapi bila post-mortem balik, punca dia adalah diri sendiri . Try check ye .

  2. Suggestions bukak pusat tuisyen sendiri icha inshaallah ade rezeki nt .

  3. Ko pergi SL1M tu.. membe ak rmai yg kerja lpas gi latihan tu. Kbai

  4. Paham. Mmg paham sgt. Doakan ko dapat kerja yg elok. Sama2 la cari keje. Doakan dapat keje yg elok. Dan sabar la ye. Pejalanan kita pnjg lg.

  5. Amin~ mudahan ya icha?

  6. perkembangan manusia dipengaruhi sejarah kehidupan di zaman kanak2

  7. org berjaye akhirnye…mule kerjaya mcm nie ler…dogibab

  8. Ckp ja depan2, apa masalah.. Dulu duduk rumah sewa, ada kwn mai tumpang tido hampir tiap2 hari, mandi, cas fon lgi, laptop, sebulan mcm tu, ketua rumah bincang2 dgn ahli lain, nk mintak dia share duit sewa walaupun dia bayar separuh drpd ahli2 lain.. Xda dah nk sakit2 hati.. Cerita kita lain sikit, tapi point dia ckp ja depan2, kalau takut dia terasa hati, suruh antara ahli2 rumah yg paling dia hormat, sembang dari hati ke hati dgn budak tu, sembang tgh2 mlm depan rumah ka, contoh.. Kiss&hug jgk, heheh

  9. Semoga awk dipeemudahkan dan dmurahkan rezeki keje. Satu je sy nak pesan, laupun gempak mana pun result walau tinggi mana pun qualification jangan demand gaji dan demand keje nak high class. Sy nampak rmai dak dak freh grad demand gaji sampai 3-4k macam gaji mengalahkan org pengalaman 5-6tahun. Akak ni degree holder and sanggup start dr bwh sbb tau zaman skrg susah carik kerja. Sooo itu lah nasihat sy ye? Lagi satu dh dpt kerja, first gaji nak berkat belanja mak bapk dulu walaupun sikit amount nye. Keberkatan.

  10. klu degree comp science/comp eng/communication bole pm

  11. myb sbb skrg nie dh sedar…dunie nie x der ap y indah sangat kot…ker…pasal kes najib ngan kak mah?!! haha

  12. I thing something go wrong somewhere, that’s why you did the underemployed job

  13. Boleh jdi private tutor utk tambah side income ;)

  14. Paham situasi ko. Sbb byk kompeni besar skrg ni xambik org sbb ekonomi yg xbagus. Ini la yg kita terima sbb yg slh urus negara byk susahkn belia muda. Kdkg2 ada org komen kena keje dari bwh abis hutang ko yg byk sape nk byr.

  15. klo boleh nak wakil tu mcm lembu di cucuk idong…biase la tu…dh2 sambung buat kje..

  16. She choose that way, eventually she will regret

  17. prvte tutor pon leh…rzki dkt mak sllu…tue pon rzki…

  18. kalau takut dilambung ombak…jangan berumah di tepi pantai

  19. Jobstreet, Monster, etc are example of online portals for jobseekers.

    You might need to alter your resume.

    Try apply for Management Trainee/Graduate Trainee position in a company which require no experience.

    There is one programme by the government with the help of private sector which is Skim Latihan 1Malaysia (SL1M).

  20. gini la klo ad kesedaran..x fanatik..move on..jgn sembang dgn diri sendiri dh ler yer…..

  21. penafasan ok x? klo x ok….jumpe doktor..operate

  22. Ada hikmahnya kenapa rezeki awak datang lambat, pasti! Cuma cepat atau lambat awak akan nampak hikmah tu. Awak teruskan usaha cari kerja ya. Ingat pesanan ni kalau awak tak dapat apa yang awak nak;

    “Bila awak mohon sesuatu kerja tapi tak dapat, Allah ingin memberi rezeki yang lebih baik pada awak”

  23. Bangga la buat masa skang. Tunggu dia dump kau. Then tunggu kau nk bersuami nnti camne . mase tu kau akan kenal erti penyesalan seumur hidup. Masa tu kau akan dikejar masa lampau sepanjang hayat kau.

  24. You like to spend time alone and sometimes being pensive with a deep thought.

  25. Saya pun mcm sis jugak.doakan saya ye semoga berjaya dpt keja :)

  26. Orang kita memang mulut camtu. Pedulikan. Pahala besar kot jadi cikgu

  27. Different background begets different perspective

  28. Takde misteri sangat lah kak. Dia duduk bilik tu sbb dia naj bukak phone atau laptop, tengok fb ke insta ke youtube ke dramanice ke..Mana akak tahu dia tak boleh survive or tak bosan? Haha.

  29. PAham situasi kau. Ramai dalam situasi kau. TAkpela tak salah mula dari bawah.

  30. No, you have superpower.

    All you need now is to fight the villains and save humankind from the evil plan

  31. Soft sk1ll.kau tinggi. Kau belajar ilmu kemanusiaan bermula dari bawah. Kau power. Aku respect. Akhir zaman ni, jarang nak jumpa permpuan boleh buat macam2 kerja / kerja berat / tak memilih kerja. Lantaklah dengan cemuhan kawan2 kau. Pada aku, mereka2 yang mencemuh itu, pasti lagi besar ujian diorang satu masa nanti. Dan aku yakin mereka tak mampu nak hadapi sekuat hati. Sebab apa? sebab mereka mulakan alam kerja dari atas. Biasanya yang bermula dari atas, tak mustahil akan jatuh ke bawah. Dan, biasa yang mula dari bawah, confirm akan ke atas. Tu lumrah perjalanan manusia. Logik kan? bertabahlah sis. Kami doakan perlangkahan kau hebat dan power lepas ni. “Wanita bertangan kasar biasanya berhati lembut” – falsafah.

  32. Ni kelebihan awak je, tak perlu takut. Minta pada Allah untuk ‘tutup’ kelebihan tu. I had experienced something like this, lebih kurang dahsyat macam awak. Jadi, minta pada Allah utk terus tutup kelebihan tu

  33. Inner strength lemau. Carilah dalam solat malam.

  34. Cube tgk muka najib n rosmah..

  35. simpan jek alat2 tu dlm loker..nak pakai, baru keluarkan…

  36. RM500, jika BERKAT, in shaa Allah mencukupi..respect pd sis..kalau sis minat mengajar, teruskan usaha jd guru tusyen atau private tusyen..ada seorang sahabat sy, lulusan kejuruteraan Mekatronik, hari ni dia tak jadi jurutera tapi jd Jururunding Hartanah dan agen lesen kenderaan..alhamdulillah, rezeki dia kat situ..gembira tengok dia sbb berapa byk pn dia dpt, sentiasa positif.. :)

  37. semua sesak sekarang ni kak..huhuh.

  38. Ko xtaw dlm blik layn drama korea.hahah

  39. Bgus sis ayu trus jage diri n ati… Kalo ade jodoh antara kita nnti tggu jela lamaran dri saye… Time tu nnti biar sis thu macam mane indahnye hdup kalo bersuamikan saye… ;) ;) ;).. Huhuhu…

Comments are closed.