Skincare Journey Yang Menyakitkan Hati II

Skincare Journey Yang Menyakitkan Hati II

Assalamualaikum . Terima kasih admin sebab sudi siarkan cerita saya yang first tu . Saya masih lagi doraemon pink and tak cadang nak tukar kaler lagi , haha .

Since ramai yang komen pasal list skincare i tulis haritu . Ade yang cakap pasal toner some by mi tu . Actually die works well tapi ikot muka . Memang dalam sebulan macam tu dah nampak kesan . Sebab die mmg real tea tree and ade AHA BHA yang memang orang korea guna untuk sihatkan kulit diorang . Jangan risau untuk pakai taw . Tapi make sure original lah . Sebab sekarang makin melambak yang jual , so hak anda sebagai buyer untuk pilih dan menilai produk .untuk moistizer sendayu tinggi ,memang bagus dan rugi tak cuba taw . Dan ini lah satu satunya local product yang i percaya . Sebab setengah produk die ade kat watson kan kalau kome yang tak tahu .

Untuk eye cream pulak , every eye cream works well cuma lambat sikit awakkk . Sebab mata bila dah panda mmg susah nak hilang . So eye cream ni membantu mengurangkan sembab bawah mata tu and mata letih kita . Better bertindak segera sebelum lingkaran gelap tu jadi permanent . Untuk sunblock, i ade baca kat twitter, its from twitfemes laahh . Die cakap tak guna kita jaga skincare routine beriyaaa je tapi tak pakai sunblock taw . Sebab matahari punya cahaya sangat bahaya tambahan dengan cuaca kita panas die melampau . So sangat bahaya kalau kita sesuka hati tadah je kat matahari . And kalau kita tak pakai sunblock ,muka akan cepat untuk ada jeragat okay . Ni apa yang saya tahu lah . Sebab ade bersembang dengan orang yang pakar bab kulit jugak sebelum ni .

Tu jelaaa explaination dieeee haa . Yang lain2 tu macam takde orang pertikai sgt . Sendayu tinggi mmg trusted . Dia bukan peeling product okay . Tapi kalau tak sesuai dengan muka tatau nak kata .

Sini ade tips la cikitttttt untuk kome yang nak tahu skincare apa yang patut pakai sebelum kome beli and takkan menyesal takut dah habiskan duit beli pastu x sesuai kan .

1- kenal pasti skin type kome dulu . Sebab kadang kome tahu belii je barang tapi tatau kulit kome boleh pakai ke idok . Make sure taw tahu dulu skin macam mana , baru tahu nak cari ubat . Takkan sakit kepala nak makan ubat batuk kan hahaha . Okey , gurau .

2- Tolong baca review orang ramai sebelum beli . Ni sangat penting dan saya dah jadikan amalan. Before try or guna apaa apa product, cari dulu kan internet ade ke bad review . Jangan main belasah je . Sikap main belasah ni yang menyebabkan pembaziran wang anda ye kawan2

And last but not least . It may works on me . But not everyone . Sebab tu define dulu kulit korang jenis camne okay .Tapi alhamdulillah . Saya mmg puas hati walaupon takde peloles macam kak lofa.

Thank you sudi baca . And saya doakan semua berjaya mendapatkan skin idaman u olsss tu . Trust and honestly from doraemon pink ! Bye bye .

– Doraemon Pink

Hantar confession anda di sini -> www.iiumc.com/submit