The Stalker

The Stalker

The Stalker

As salam. Thanks to admin if this confession successfully published. Its my first time in here. Sorry for my english-malay accent hahah. Hai gaisss, obviously my name cannot be successfully published too, pardon me kalau tak, tak jadi confession laa ahahah. Okay, let me introduce myself. I was a girl who graduated from the only IPTA which is its located area in maps adalah bersempadan dengan negara jiran Thailand. Okay, enough with me.

First of all, i guess u gaiss excited enn nampak tajuk confession nie. Rileks, ini bukan cerita hantu. Ahahah let me straight. I dont know when this exactly started, but i think its when me is enjoying my status as an exchange student who was sent abroad for one whole semester. I know this guy from the universitas that i exchanged into. Let me named his as Mr. Alpha. From what i see, he is so very faithful to his gf. One day, he intendedly introduced me to her. Then we became good friends. She asked me whether her bf is contacted me or not because she cant reach him. But she doesn’t know that his bf is trying me and i dont want him. Huhu sorry.

Since then, i think its fine to be friends with your crush’s ex or your ex’s girlfriends. From that, i practiced the same concept to all guy who wants to be someone special for me. That is who i become crush with and who try hard for me. Mr. Beta He is my coursemate. He already engaged tapi dah putus tunang at that time. But he doesn’t tell me this himself until i heard it from his schoolmate which is stayed at the same hostel as me when i asked her. Then, that its when all makes sense. Why he is trying so hard on me, while he is someone’s fianc√©. Oh, the stalk has not affected on this person yet. Then one day, i dapat tahu dia dah ada gf. Since then, i baru stalk dia nie. Tahniah, nanti kahwin jemput.

Next, Mr. Gamma i know him from university’s programme. He is also try to be someone for me. I layan je laa, but kalau orang tengok macam couple laa tapi tak. But then, before i accepted him i stalked his every social media accounts. Fb, ig, twitter, wechat, telegram u named it. I stalked from the day he created his account. Checked every pictures, status, who comments, who likes, the one his friends tagged him on, one by one. Gila xgila? Cuba cari roomate, coursemate, playmate dia. Tanya setiap kawan perempuan dia yg i kenal dengan harapan dapat jadi posmen penyumbang sumber maklumat baru. Hahaha and then one day, dengan usaha gigih tersebut mestilah i jumpa akaun fb n ig ex dia. Dengan kuasa Allah swt, gf yg kononnya ex dia nie (sebab dia bagitahu dah putus) posted a picture on her ig which is screenshot from whatsapp. Gambar tu conversation that girl dengan mak dia je pun. Tapi apa yg menarik perhatian adalah profile picture yg sama digunakan oleh Mr. Gamma tersebut iaitu gambar bunga rose sekuntum yg dimana bila ditanya alasan selesa diberikan. Maka malam itu juga, i terus dm tanya that girl kenal sekian sekian tak? Uhuhuhu guess what, perang besar dia malam tu, mana kena maki dengan pihak sana, pihak sini lagi bagi pukulan bertubi-tubi sampai lost tak boleh pegi kelas lah apa lah bagai. Mengada, kau yg cari pasal, so sekarang hadap lah.

Kemudian, Mr. Gamma nie dia ada kawan baik namely Mr. Sigma This one is ohhh macam mana nak cakap ehh. He’s quite well-known laa kat campus sebab entah ada rupa and jawatan yg hebat kot. Dalam banyak2 i kenal, dia nie paling ramai kawan perempuan, gfsss, crush, peminat whatsoever. Masa si Mr. Gamma tu approach i, sebenarnya Mr. Sigma nie yg start dulu. Ada laa efforts dia tu. Tapi biasalah gaiss. Perempuan mana nampak effort lelaki yg nak dia. Dia kira lelaki yg dia nak je. Kau effort, oxford, beufort, stamford, fort margarita lah macam mana sekali pun, nak terjun lombong ke kena langgar lori taik pun dia tak kisah hahah k gurau hehe. So since dia dapat tahu his bestie try to approach me too and i show positive respons (katanya) so dia sedia undur diri. Cehh cakap je lah dah ramai backup plan. Because why? Masa i tengah gigih investigate tu i tanya kawan2 perempuan yg memang rapat dengan diorang berdua. Which is the question is whether Gamma or Sigma? They all suggested me to choose Gamma. Because they all know how exactly Sigma was. Siap bagi warning doh kat i, ‘baik jangan laa kalau Sigma tu wehh, bukan takat keliling pinggang lagi dah, tak tahu dalam list dia kau nombor berapa, berkecai nanti kang hati kau hahah’ Then, i jumpa twitter gf si Mr. Sigma hahah to be honest betul laa tu. Dengar laa nasihat kawan perempuan huhu jangan terlepas kandang harimau, masuk kandang buaya. Buaya nie bukan buaya biasa tapi buaya tembaga kelas A.

Then, hadir laa rahmatan lil ‘alamin yakni pembawa rahmat sekalian alam bagi i where i think this guy changed me a lot in so much aspects. Orang kata bila kita nak berubah jadi baik, In Syaa Allah datangkan orang yg baik2 jugak bersama-sama kita. Let me named him as Mr. Zeta dia nie junior i. Dalam ramai2, dia nie yg paling tough sebab i think i put so much efforts on him to asked him to stay. Pernah i bertapa depan google 3 hari 3 malam berturut-turut semata-mata cari ex2 dia dari zaman sekolah. I succeeded dengan kegigihan i thanks to Allah maybe sebab Dia nak tunjuk something and wants me to learn from it. Memang tak ada clue and he never mention it. Yg sebelum2 nie, at least ada girl tu comment so ada nama n ada gambar so senang i nak cari. Tapi yg nie, i ada clue girl tu belajar kat mana je n diorang tak friends pun on fb. Hah tu yg ambil masa bertapa tu hahaha. So, i inbox that girl. We talked about him laa of course. I dapat tahu yg dorang masih berhubung sampai dorang betul2 putus yakni dah tak contact langsung. Until now, i dengan that girl we are bestie. Huhuhu n the guy knows that. Tapi memang kesian laa kat that girl sebab hubungan yg 8 tahun dengan that guy tu gaiss. Pray for her so she can move on successfully. Aamiin.

Next, i did the same thing to my guy bestie. Hahah emmm this time, the girl herself went to see me. Not one but two. They asked me about my bestie. Perempuan nie gaiss kalau kau memang seorang lelaki yg baik n baik dengan dia, dia akan cerita yg baik2 laa kat sape2 yg tanya pasal kau. Pastu kitaorang 3 orang bergabung meletup sama2 follow akaun ig awek baru bestie i tu ahahah. And awek dia tu pun bagus taat, sebab tanya dulu nak approve kitaorang ke tak kat bestie i tu ahahah emmm kalau tak kawen lagi tu tak payah laa kot nak mintak izin bagai, ig perempuan gak kot, kalau lelaki yg add tu lain lah. Lastly, Mr. Delta which is yg sekarang. Korang jangan konpius pulak. Timebased i cerita nie dari semester 3 sampai dah graduated. Kang korang kate i playgirl lak uhuhu. Mr. Delta nie pun lebih kurang macam Mr. Zeta tadi lah. Huffaz, hensem, beradab, berbudi pekerti, berakhlak tinggi, kuda ku lari gagah berani. Alamak terlebih puji. Thanks to admin iium confession kat twitter cause help me to confess with this one. First time confess, debor (selalu orang yg confess kat kite) This guy, i dapat hampir kesemua akaun social media dia including his fake account pun ahah n i managed to talk to his girl bestie aka crush on him too. And we are fine and can be friends too. Ahah i’m fine cause i know, what is ours will become ours too finally. So, tak payah nak gaduh2 berebut sangat. Memang laa i nampak macam okay je kan dengan girls semua nie, tapi i nak tegaskan laa, kalau uolls nampak macam i nie ada potensi untuk jadi madu yg baik, i taknak bermadu poligami nie taw ahahah. Cuma stalk nie dah jadi habit, n i wanna know if this membawa lebih kepada kebaikan atau keburukan?

At the end of the day, i am blessed to know all of you. Alhamdulillah syukur dapat dipertemukan dengan insan2 ini. Sesungguhnya diorang semua adalah lelaki yg baik2. Betul lah kata2 yg Allah mempertemukan kita dengan ramai orang, untuk memperbaiki diri kita ke arah yg lebih baik. Pasti ada hikmahnya sesuatu kejadian, jika kau tak nampak hikmah tu sekarang, pasti suatu hari nanti. Bersama-sama lah kita mengambil ibrah dari nya. Kehadapan lelaki, perempuan memang camnie ahh guyss. Pernah tengok movie or the series ‘Girlfriend Aku Dari Neraka’ ? Haa sebijik macam Sharifah Sakinah. Beza dia tak semua perempuan memilih untuk tunjuk kegilaan dan segala mak nenek psycho tu cause we’re made of emotion remember? Tapi thanks to SS, she managed untuk hidupkan watak apa yg kitaorang hanya mampu bayang buat dalam kepala je. Good job! Ada satu kajian di mana otak lelaki made of boxes and otak perempuan made of wayar elektrik berkuasa tinggi dan berhubung antara satu sama lain. Tertarik dengan point guys are very like to stay in their ‘nothing boxes’. So when is exactly u gaiss are using your so called ‘nine brain’? Sarcasm level 99.9% huh? Hahahah and please ingat apa yg Harith Iskander pesan, when woman says nothing, its means everything is wrong. Tiga kali wife dia tanya soalan ‘who was that girl just now?’ Ahahahah bear that in mind boys. Risau gf or crush korang tu agent FBI yg terlatih macam i je. Ahahah pesanan khidmat masyarakat, so sekarang sape yg dah start risau kena stalk tu, pegi laa kat google pastu taip nama penuh korang. Korang tengok laa apa yg google dapat sajikan. Silap2, semua akaun media sosial, blog, gambar zaman sekolah, result exam, n segala mala lagi yg korang nak sembunyikan tu terpapar di skrin ahah. Good luck! Mintak maaf salah silap, ini adalah sekadar perkongsian. Lega kerana dapat menulis, kerana menulis adalah salah satu bentuk terapi yg berkesan dan digunakan oleh psikiatri untuk pesakit. Believe me, i’m psychology graduate and we are very ‘terer’ to read others’ mind and character ahahah #sarcasm

– Miss Stalker

Hantar confession anda di sini -> www.iiumc.com/submit

Comments

comments