Iman 4.0 Flat

Iman 4.0 Flat

Dengan niat berpuasa, aku melangkah longlai menuju ke arah bilik. Mataku masih memandang rakan-rakan yang sedang enak menjamu selera masing-masing.
Aku dan Purdah

Aku dan Purdah

Frasa pemakaian tudung saya berperingkat. As i remember pada awal saya mengenakan tudung, it was just a tudung. Matlamat asalnya nak cover rambut saja.
Allah SWT Itu Maha Mendengar

Allah SWT Itu Maha Mendengar

Tidur pukul 12 adalah satu nikmat untuk aku. Aku jadi mudah lupa. Tak fokus sampai aku rasa aku tak kompeten. Aku tak pernah tinggal solat dan mengaji.
Mungkin Semua Salah Aku

Mungkin Semua Salah Aku

Tempat kerja lama aku juga 50km dari rumah. Awal-awal kerja naik train 3 jam perjalanan sebab KTM lambat hahaha. Tapi sekarang aku dah tukar kerja sebab gaji.
Trauma Pada Hotel

Trauma Pada Hotel

Ini pertama kali aku tengok orang bunuh diri depan mata aku. Aku suruh anak aku bangun cepat-cepat, aku kemas kemas dan tak sabar tunggu suami aku balik.
Pergi Cari Timba Versi Aku

Pergi Cari Timba Versi Aku

Ada yang 30-an keatas. Aku tahu gaya dia orang macam serious nak cari someone. Aku tak berminat. Aku memang tak melayan kalau dapat mesej mengorat.