Penat Jaga Pesakit Mental

Penat Jaga Pesakit Mental

Aku student degree belajar online di rumah, semester depan baru balik ke kolej. Persekitaran di rumah memang tak memudahkan proses pembelajaran aku.
Memori Maktab

Memori Maktab

Satu kejadian yang susah betul nak lupa, fuhhh, teringat saja memang meremang bulu roma aku. Tingkatan 4 masa itu, minggu pertama start sekolah rasanya.
Kalau Bukan Jodoh, Berpisah Jua

Kalau Bukan Jodoh, Berpisah Jua

Dia pemalu dan sering menjadi buah mulut staff lain. Mereka ingin jadikan dia menantu kerana dari segi bahasa dia bercakap sampai lah ke masakan dia.
I Am An Introvert

I Am An Introvert

Aku yang introvert jadi tak berani nak tegur sebab adik beradik suami aku semua ada. Mereka nampak saja anak mereka kacau anak aku but mereka diam.
Syurga Yang Kembali II

Syurga Yang Kembali II

Pujian Abah tentang masakannya yang semakin lazat tidak begitu dihiraukan. Sepertinya menunggu aku untuk memberi reaksi. Namun aku tidak bersuara.
Benci Anak Tiri II

Benci Anak Tiri II

Setiap kali mandi aku akan suruh dia mandi sendiri (pintu toilet buka) dan pakai baju sendiri. Dia boleh buat cuma ambil masa yang lama sebab tak focus.
REPLY: Anak Sulung Lelaki

REPLY: Anak Sulung Lelaki

Beli peti ais besar pun nak pertikaikan. So what? Beli peti ais ini bukan beli setiap bulan atau setiap tahun belilah besar terus sekarang pun kami dah anak dua.
Spirit of The Coin Is Real

Spirit of The Coin Is Real

Alhamdulillah, setakat ini urusan dia selalu dipermudahkan. Walau ada yang sukar. Seorang anak yang menurut perintah walau sesekali ada juga protesnya.
Hati, Kenapa Dengan Kau?

Hati, Kenapa Dengan Kau?

Bila habis projek sampingan kami, aku jadi seolah rindukan waktu kami bekerjasama. Aku mula rasa lain macam. Bila dia tegur aku di pejabat aku jadi suka.