Si Pendosa

Si Pendosa

Aku telefon dia pada satu malam itu dan aku menangis. Aku tak kuat untuk tangani sendirian. Kawan perempuan aku itu agak terkejut tapi dia terima aku juga.
Gugurkan Daun Namanya Di Luh Mahfuz III

Gugurkan Daun Namanya Di Luh Mahfuz III

Bapa kami pergi tanpa meninggalkan apa-apa. Tiada harta, tiada tanah, tiada wang simpanan, tiada apa. Yang ada hanyalah hutang. Tetapi kami tidak kisah.
Adakah Rupa Ini Ujian?

Adakah Rupa Ini Ujian?

Yang tahu kisah aku pun ada yang cakap " Eh, dia ini cantik pun kena cerai?". Ada orang berpendapat rupa paras ini macam satu ujian buat dia dan pasangan.
Tips Mengingati Allah

Tips Mengingati Allah

Saya pernah lihat seorang wanita yang berhenti sebelah saya ketika di isyarat lampu merah. Kelihatan bibirnya tidak berhenti bergerak seperti sedang berzikir.
Antara Kebebasan dan Kasih Sayang

Antara Kebebasan dan Kasih Sayang

Aku sebenarnya belum bersedia untuk berkahwin. Bahkan pendirian aku biarlah aku hidup bujang hingga aku dapat kerjaya yang aku nak dan kestabilan hidup.
Tempat Yang Salah Atau Aku Yang Salah?

Tempat Yang Salah Atau Aku Yang Salah?

Job scope aku tidaklah begitu payah sebenarnya dan syarikat itu pun tidak lah besar mana. Dulu owner yang juga bos aku itu dia saja sudah ada 3 unit syarikat.
Cinta atau Hanya Ingin Menutup Dosa

Cinta atau Hanya Ingin Menutup Dosa

Aku hanya rasa kusut bila perlu siapkan projek clients sahaja tetapi setelah kami terlanjur, aku dapat rasakan yang jiwa aku sedang mengatakan "this is not right".
Jiran Gila dan Tak Guna II

Jiran Gila dan Tak Guna II

Nak dijadikan cerita kenapa saya cerita tentang Cik Ani (bukan nama sebenar). Dia jiran yang selang satu rumah daripada rumah saya. Dia lah punca utamanya.