Isteri Yang Teraniaya

Salam semua. Saya nak meluah pasal stressnya hidup saya sepanjang bersama suami.

Direct to the point terusla. Suami saya tak solat, tak puasa, berjudi, minum arak, suka sepah rumah, tak tolong jaga anak, suka berhutang, pemarah, pentingkan diri, tak bagi nafkah isteri & anak. Saya sangat stress.

Suami suka sepahkan rumah, saya penat asyik kemas saja. Suami tak nak tolong jaga anak, saya penat jika anak sentiasa melekat dengan saya yang dah kepenatan bekerja.

Saya bekerja dan kebanyakan hal saya yang tanggung. Saya beli pampers, susu, ubat, baju dan segala keperluan anak.

Saya juga bayar pengasuh anak. Saya juga beli barang keperluan di rumah dan dapur. Kadang2 saya juga beli keperluan suami.

Dan paling saya geram sangat dia loan atas nama saya, sebab nama dia tak boleh loan lagi dan janji untuk bayar dengan saya tiap2 bulan. Tetapi akhirnya saya juga menanggung hutang loan dia.

Saya nak bayar loan kereta lagi, bagi ibu ayah lagi.

Sejak saya berkahwin dan adanya anak, kewangan saya semakin teruk.

Dulu saya dapat menyimpan. Sekarang baru lepas gaji, saya bayar segala keperluan dan duit gaji hanya mampu bertahan seminggu saja.

Suami saya banyak hutang. Saya pula yang terbeban. Saya lebih rela dia ada perempuan lain. At least ada alasan untuk saya berpisah dengan nya.

Saya tak nak minta cerai, sebab dia jenis pendendam, pemarah. Dengan Allah pun dia tak takut, apatah buat benda lain terhadap saya nanti.

Saya stress. Saya tak dapat nak enjoy duit saya sendiri dengan beli keperluan saya apatah lagi kemahuan.

Hati saya dah kosong. Saya mampu berdikari sendiri. Ingatkan sudah berkahwin dan ada anak kehidupan saya lebih indah, tapi saya yang jalankan tanggungjawab sorang2 di bahu.

Saya penat. Sangat penattt. Keluarga & ibu bapa saya tak tahu pun kesakitan yang saya alami. Saya pendam sorang2 demi jaga aib suami.

Hanya sabar saja kunci saya mampu bertahan sampai ke hari ini.

Doakan saya dilimpahkan rezeki bersama anak saya. Doakan kehidupan saya dipermudahkan.

Terima kasih sudi membaca luahan saya.

– Mia (Bukan nama sebenar)

Hantar confession anda di sini -> https://iiumc.com/submit

What’s your Reaction?
+1
1
+1
9
+1
1
+1
15
+1
14

2 Comments

  1. Please la sis jgn jadi bodoh boleh takkkk
    Nak buat apa simpan jantan tak guna mcm tu,kenapa takut nak minta cerai,kenapa takut oada suami tu..yakin la sis ada Allah..Dia selalu ada untuk kita,minta petunjuk dariNya..jgn terus² nak di pergunakan jantan tak guna tu
    Klu selama ni pn sis boleh tanggung semua sendiri knapa takut nak hidup sendiri..fikirkan ye sis,fikir masa depan anak dn diri sendiri

  2. Dari apa yang diluahkan saya yakin yang puan ni seorang yang kuat dan saya juga percaya akan selalu ada jalan keluar bagi semua masalah kalau Allah selalu bersama dengan kita. Saya doakan puan semoga diberikan ganjaran yang baik atas kesabaran dan ketabahan puan dan semoga Allah memudah segalanya baik urusan dunia mahupun akhirat. Jangan putus hubungan dengan Allah ye puan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *