Tanda Lelaki Anggap Kawan Biasa

Tanda Lelaki Anggap Kawan Biasa

Haiii netizen. Ok let me talk about this super hot topic now days. To girls especially!!

Hari ini dunia di hujung jari. Nak hantar mesej, chat bermacam app ada ok.

Tanda lelaki anggap you sebagai kawan biasa ialah topik saya. Jika disiarkan alhamdullillah. Biasanya perempuan sifatnya mudah tersentuh hati. Lelaki baik sikit pun mula expect “eh dia suka aku eh”. Or maybe he’s your but after a series of episode he’s change.

Ini ialah tanda lelaki anggap anda cuma kawan biasa sahaja :

1 ) Obviously jarang reply your chat.

Ok perempuan faham lelaki busy dan tak ambil port sangat tentang chatting ni. But it’s come to serious thing when everytime memang si dia bluetick je chat ko tu. Time cuti ke time dinner ke sama je. Ko mesej rindu bagai dia seen atau bluetick je. Sekali dua ok lah en. But if too many times. Ko sebagai perempuan fikir sendiri ler.

2 ) Si dia tak pernah cakap hal kahwin.

Ok when come to this topic. Mesti si dia tukar topic, bagi banyak alasan atau just ignored. Lelaki cepat rimas Bila topik ini dibincangkan. Maybe diorang still anggap you kawan bila bosan je bukan sampai tahap really into you.

3 ) If u had crush on him, dah confess but si dia nothing changes. Sama je macam kawan biasa.

Sama ada crush ko memang dah berpunya atau memang dia anggap ko kawan biasa je. So If you sebagai perempuan dah confess si dia but still same. What should you do? Move on girls!! Ko yang terhegeh kenapa. Simple, lelaki kalau suka ko boleh nampaklah. Tapi if not pun kau boleh agak. Use your instincts and brain. Crush je pon. Satu hilang 10 datang gituw.

4 ) Dah confess, but si dia main tarik tali.

Tarik tali seperti once mood sayang datang si dia layan ko special lah. But once mood tu hilang, selamba je layan ko macam kawan je. Sampai satu tahap ko fikir “dia betul sayang aku ke?”. So if you at this stage, boleh je deep conversation tanya si dia. If negative feedback undurlah diri. Sama ada dia perlukan ko time dia bosan atau dia selesa dengan ko sebagai kawan je. Ko tu je dah di ” friendzone ” tapi tak sedar.

5 ) Dia layan ko macam member member je.

Ha bila si dia dah layan ko macam member je. Memang kawan biasalah ko.

6 ) Selalu ajak ko lepak tapi bila ko cakap tentang hati @ perasaan dia rimas.

As you can see, ko tempat dia lepas bosan dia je. Dia bosan, ada masalah dia ajak ko lepak. Tapi untuk ke hubungan seterusnya bukan.

7 ) He talk about other girl to you.

Ini memang jelas sekali lah. Bila dia anggap ko member so dia storylah orang yang dia suka. Ko? Makan dalam lah!

8 ) Kawan kawan dia kenal ko sebagai kawan baik atau kawan biasa saja.

9 ) Dia tak pernah ingat tarikh penting you. Hari lahir you dia tak wish langsung ok! As special one of course we need someone important to wish right? Cara member biasa wish? (P bfday). Lagi short dan tu je ler.

My advice to all ladies out there :

1 ) Whenever you meet wrong guys, anggap saja itu pengalaman kepada hidup awak ok.

2 ) Jangan letak harapan tinggi. Whenever you in relationship or just one side feeling. Please don’t kill your self by too high expectations. Sebab? Tak semua harapan akan jadi kenyataan.

3 ) Selagi si dia bakal imam you tak cakap topik kahwin @ mendirikan masjid. So don’t cross the line. You still in the borderline. Anggap je masih brkawan. Tapi jika ada yang masuk merisik? Why not? hehe.

4) Crush? Secret admirer? Jika dah luahkan perasaan tapi dia masih di takuk yang sama atau tiada perubahan lupakanlah dia. Atau tak menunjukkan tanda untuk ke arah hubungan yang serious so just move on. Ramai lagi yang anggap ko sebagai permata. Jangan tunggu orang yang tak pasti. Ko nak habiskan hidup ko untuk dia ke?

5) Main tarik tali? Kejap sayang kejap tidak. Move on lah. Dia masih seronok bermain biarkan. Dia lupa kumbang bukan seekor. Nanti ko kahwin ko bagi kad jemputan. Masa tu ha tengok lah muka menyesal dia.

Jangan takut untuk move on. Jangan takut untuk lepaskan @ lupakan orang itu. We plan but Allah is best planner. I’m married after I’m being reject with my friend. And I’m happy with my own life now. Percayalah pada perancangan Allah. Siapa tahu orang yang tak disangka menjadi bakal imam anda? Jangan jual mahal sangat. Chill.

– Y (Bukan nama sebenar)

Hantar confession anda di sini -> https://iiumc.com/submit