Tak malu ke

Kejadian ni berlaku rabu lepas, saya otw ke nusaibah nak balik bilik ikut laluan di Aikol. Saya berjalan kat belakang a group of brothers ni kebetulan diorang baru keluar dari kelas.

At the same time, ada sorang sister yang elok wajahnya dan sopan pemakaiannya, berseorangan jalan melawan arus ke arah kami.

Paling tak sangka, brothers tu dok teriak, “weh jodoh weh, jodoh kat depan tu!” Then depa reramai gelak. Sister tu saya salute sebab dia tak pandang pun brothers tu and alihkan pandangan ke arah lain, then dia senyum je kat saya. Ya Tuhan, saya kat belakang ni yang naik segan, apetah lagi sister yang dimaksudkan tu!

Saya kesal sangat sebabnya yang brothers tu siap berkopiah lagi (not judging) tapi yelah, orang kata don’t judge a book by its cover.

Tolonglah, orang yang menjaga aurat pun dilayan macamtu, what more for those yang tak tutup aurat dengan betul?

– Sis kesal

CREATE A POST

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *