Adab menumpang

Salam. Ni aku nk share satu kisah. Maybe boleh jd pengajaran untuk semua. Aku dh kawen and ada anak2 kecik masa tu. Adik suami minta utk tumpang rumah sbb tak selesa duduk sewa and ada masalah dgn housemates.

Yelah..duduk rumah kami mmg ok la sbb ada bnyk bilik and pinjam kereta sekali sbb ada dua kereta. Suami bw kereta lg satu ke kerja. Adik ni kira tak jauh beza umur dgn aku. Dia pun dh kerja. Aku surirumah berijazah:)

Tp aku agak terkilan masa tu sbb adik ni baju2 dia pun aku yg basuh. Korg bayangkan lah dia anak dara..jd pandai2 lah basuh baju sndr..bukan dgn tangan pun..mesin ada.. then dh duduk rumah abg…tak kisah nak balik rumah jam berapa..patut balik kerja jm5 paling2 lewat pun jm6 dah smp rumah sbb bukan jauh rumah kami dgn ofis dia kt JB ni.

Tp…tulah..hang out dgn kwn2 smp tgh malam. Aku tak kisah kalau dia dok rumah sewa..tp mslhnya ni rumah kami.. ada ank2 kecik pula…aku la masak2 kalau weekend nk makan panggil dr luar bilik.

At last aku minta husband aku ckp pd daddy dorg supaya adik cr rumah lain la utk hidup lebih berdikari sbb aku pun taknak merungut sorg2..tp aku rasa boleh jd iktibar untuk semua. Common senses. Aku bukanlah org yg sangat rajin tp at least buat la apa yg patut..Aku sentiasa doakan dia berjaya dalam hidupnya.

Okay brothers sisters..remember this ya…

Tq admin approve:)

– Yoo Rin

CREATE A POST

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *