bercakap

Assalamulaikum. Selamat berweekend semua! Aku dilahirkan dalam keluarga yang ade ayah yang garang,kalo ade pape je mesti aku akan sorok dr ayah aku.. buat silap sikit je mesti kena marah. Hmmm adik beradik aku pon sme kalo ayah aku balik keje je mesti aku lari masuk bilik.ayah aku kat rumah mesti aku dok dalam bilik je. Tapi tu kisah dulu la. Sekrang ayah aku da takde.aku pon menyesal sbb xrapat dengan ayah aku dulu. Past is past bab kate orang

Now aku dah masuk universiti… haritu aku praktikal dekat sebuah company. Oleh sebab aku agak pemalu dengan orang lawan jenis aku. Aku buat keje pon segan segan takut gitu….mungkin sebab aku dibesarkan dalam keluarga yg xmesra. Hmmm. Tapi yang aku tersentap gila menusuk gila bila aku kena tegur dengan supervisor praktikal. Dia ckap aku tak pandai bercakap. Cakap xconfident laaa..dia ckp dia tegur skrgg nnt da kat luar susah. Memang lepas kena tegur aku tersentap..dah la dia ckp dktoffice mate lain yg dia tegur aku. tapi aku memang nak ubah
Tapi semua take time dan stage.
Aku ade juga google macam mana cara nak bergaul berkomunikasi dengan betul tp last skli aku rasa feed up gila dah.
Dan sbb tu aku fikir kemahiran berkomunikasi ni lahir dengan semulajadi.
#helpme #helpme #helpme

– curahan

CREATE A POST