Salam..saya pelajar uia..saya sudahpun berkahwin tahun lepas..kahwin senyap-senyap..tanpa pengetahuan keluarga lelaki dan juga kawan2..kami masing2 buat hal sendiri. Suami di mahallah, saya pun kat mahallah. Tapi setiap minggu, dalam 3-4 kali kami akan berjumpa di sebuah bilik kosong di uia atau sewa motel.

Masalahnya begini. Saya dah mengandung. Dah nak masuk 4 bulan. Kami dah merancang tapi gagal. Sebab ada beberapa malam tu stok pil perancang habis.

Saya nak beritahu kawan tentang status perkahwinan kami. Tapi suami menghalang. Masalahnya lama-kelamaan perut ni mesti akan obvious jugak kan? Taknaklah jadi fitnah pulak waktu tu.

Keluarga lelaki pun tak tahu lagi status kami. Suami saya takut nak beritahu sebab ayahnya sangat garang, dan ugut tak mengaku anak kalau kahwin waktu belajar.

Saya stress sangat. Awal-awal kandungan haritu morning sickness teruk, kawan2 dah risau dah. Saya terpaksa tipu, kata keracunan makanan.

Suami pulak tiada tanda untuk merancang penjagaan anak kami ni nanti. Tak tahu anak ni nak tinggal ngan siapa nanti. Perbelanjaan macam mana. Banyak kali saya tanya. Dia senyap je. Dah la duit ptptn kami pun cukup2 makan je.

Saya rasa sedih. Tak tahu lah pembawakan budak ke apa, tapi saya rasakan keadaan saya ni, bagaikan habis madu sepah dibuang.

– noni

CREATE A POST