Define love.

Saje nak ngepost.. nak bagi tau jugak.. so baca ah.

Your God give you everything, even things you didnt ask from Him. He gives you free air, free light, free lives. Things that you think– easy but you cant live without it. Aku menaip ini pun dengan izin Allah. Bukan manusia, dan ya, bukan cinta manusia yang penting– sebab we human, have limits in everything include love.

Jangan nak kata, cinta kita antara manusia ni infinity. Itu sembang kencang namanya brother. Hanya cinta pada Allah dan rasul boleh infinity. Keep reading brother and sister. Thats why the Prophet refuse rewards from kuffar, Summayah sacrifice herself for Islam, Abdul rahman bin auf give up his property and wealthy for Allah deens, Khabab was tortured just because defending Rasul Allah, the sahabah and companions sacrifice them self for Allah's deens, and went to battle for the sake of Islam.. pengorbanan dan cinta pada agama.. the ultimate love..true love. These honored heroes and heroins, they had taste the sweetness of loving Allah.. and You need to understand that. i am not the old me. terlalu banyak cinta sia-sia yang dah aku rasa. dan i learn from those things… sia- sia yang nyata. and skrng, jgn rasa rugi kalau lepaskan sesuatu demi sesuatu yang Allah redha. sbb Allah's wisdom and hikmah is hidden somewhere, in those situation, you just need to akur.

aku ni perempuan biasa je. biasa sangat. bersepah pempuan macam aku kat luar sana. dan aku dah terlalu biasa dengan relationship yang biasa sampai aku boleh jangka mana arah hubungan ini andai kata aku sudi sambut apa yang kau hulurkan. aku boleh jamin kita end up in same condition as my few fail relationships. and aku taknak buang diri aku dalam kehinaan lagi. i need to save myself, i need to protect my chastity, and most important, my soul. Takkan kecewa jiwa-jiwa yang berharap pada Tuhannya. Bersabarlah. Aku ini mungkin ujian bagi engkau dan menanglah atas ujian yang Allah beri. Jangan kalah pada nafsu semata…

So you, yes you. Men. Hold your nafs, lower your gaze and make yourself straight. Jangan bertuhan kan nafsu dalam diri. Kemana sangat nafsu yang boleh kau bawa? Jauh mana? Jangan sia-siakan hidup on things that unnecessary. Fokus pada apa yang kau nak tnjuk pada Ilahi, bila nanti, mungkin esok pagi, atau lusa, atau tulat, siapa yang tahu– giliran kau mati?

Semoga kau mampu temui cinta sejati pada maknanya. Tq admin. Salamunalaik.

– NSA

CREATE A POST