hairan

aku perhatikan zaman skrg ni perangai org macam macam. mmgla kan lain org lajn perangainya. cuma aku hairan lah tengok segelintir remaja. especially lelaki. lelaki ni bertanggung jawab trhadap keluarga dia,ibu dan adik atau kak perempuan. tapi kenapa lelaki lebih penting kan kawan? PENTINGKAN KAWAN LEBIH DRPD IBU BAPA sendiri.

pagi2 celik mata terus jumpa kawan lepak,malam2 pergi ukur jalan sampai 3 4 pagi baru balik. kau cari datuk kau ke sampai 3 4 pagi baru balik? macam takda life wei. makpak ajak pergi jalan2 jarang pulak nak join sbb kawan lagi penting. Wei nanti kau sakit kau mati ke,family gak kau cari. time senang kawan dekat,kau tunggulah time susah nanti muncul ke tak kawan kau tu.

bukan tu je, cakap dgn makpak punyalah kurang ajar,nak taknak je layan. dgn kawan,Allah lembutnya pijak semut tak mati dohhhh. family minta tlg beri alasan ada hal la busy lah,kawan minta tlg,dia dulu sampai. pergh syurga kau mmg bawah tapak kaki kawan kau. aku cakap ni sbnrnya brdasarkan apa yg aku perhati,yg aku nampak dan pernah berlaku depan mata aku. tapi aku tak kata lah semua lelaki mcm tu. siapa mkn cili dia terasa pedas. kawan,kawan juga tapi jgn sampai lbhkan kawan dr ibubapa dan family.

– si manis

CREATE A POST