reply to siserabut

reply to sis serabut

a few years back (waktu first year) saya pun ada fikiran macam awak. pandang kiri-kanan-atas-bawah= kat mana mana je kat uia ni ada perempuan cantik. rasa jealous, rasa rendah diri sangat sangat. sakit nya hati. padahal pompuan2 tu x tahu ape pun.

kadang kita lupa. lupa untuk berfikiran kritis. lupa utk berfiran jauh, maju kehadapan. dulu saya pun fikir xde orang akan suka saya. even datuk saya sendiri cakap saya hodoh. hingga lah saya jumpa lelaki-lelaki(bukan jenis buaya yang asal nama perempuan je dia rembat) yang betul cinta kan saya kerana perwatakan saya. sejauh mana kebenaran, wallahualam. kita fikir kita ni hodoh tahap disgusting, tapi kita xsedar. ada jiwa yang senang dgn kehadiran kita. ada hati yang jujur menyayangi kita.

kalau si margaret hamilton duk pikir pasal benda yang sama jugak, nescaye xde nye dia boleh design software utk NASA punya Apollo. jadi saya nak ajak ladies macam saya, macam awak, apa kata kita belajar buat biskut ke, tolong pelarian rohinya ke, atau baca tulisan naom chomsky dan soren kierkegaard drp duk pikir benda serabut! jommmmmm!!!

– kakak tua hinggap di jendela

CREATE A POST

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *