rileks sister

kepada sister yg rasa insecure sbb tak lawa ke apa ke
meh sini aku nak pesan

"JADIKAN DIRI ANDA SEBUAH BRAND YG BAGUS"

kenapa brand?apa maksudnya?
maksudnya mcm ni..
sebagai contoh nama anda Melur bin Samat
so bila orang ckap je nama Melur,orang dah tau dah anda ni mcm mana,peramah,baik,senang bergaul,bgus buat kerja,x suka escape kerja,rajin,pandai,suka menyakat,tak tikam belakang(ramai sister2 ni suka tikam belakang.tp tak semua la,sesetengah),lawak,jujur dll.
orang kalau cakap tntg awak pun,diorang akan cakap bebaik je.
kalau ada kerja ke apa,orang akan percayakan anda sbb anda ada kualiti(brand) yg baik.
so sister..KEJAR PERIBADI DARI KEJAR KECANTIKAN.serious.

ni kisah aku la,pengalaman peribadi.
aku pernah bawak 2 jenis perempuan kenalkn dekat mak n ayah aku untuk dijadikan bakal isteri.masa berbeza.sorang ni biasa n sorang ni lawa luar biasa.lepas mak aku ajak pergi dapur n sembang2 smua sbb nak kenal.apa yg mak aku boleh cakap.die lg suka yg biasa ni sbb die ada qualiti yg bagus untuk aku berbanding dngn yg cantik ni.n sekarang wanita tu bakal jadi isteri aku dalam masa 6 bulan ni.dan aku rasa bersyukur sngat .haha.

so bro…apa lu nk cerita skarang ni??
apa yg aku nk cerita sekarang ialahhhhh,
kepada sister2 yg rasa insecure sbb tak lawa tu..aku sarankn anda perbaiki BRAND anda.biarkan la yg lawa2 tu buat hal diorang.jangan ambik pot sangat.tp perbaiki brand(peribadi) anda.
sebab apa?
sebabbbbb
"KALAU KECANTIKAN TU SATU TANDA ARAS.NORA DANISH TAKKAN JADI JANDA"
ingat tU

so sister2….relaks…
kalau rasa insecure jugak.
amalkn rasa bersyukur dlm diri dgn apa yg dikurniakan Allah.
n kalau rasa jugak lg..amalkn rasa "pergi mampus".

mcm mana nk buat rasa "pergi mampus" tu?
cara dia mcm ni
incase korang rasa down sebab tgok orang lawa2 n jadi tarikan ramai ni..korang ckp dlm diri "pergi mampus"…
aku jamin lama2 lepas korang amalkn korang tak amik pot punya dah laa n keyakinan diri korang bertambah 200%

– bro cinta

CREATE A POST

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *