Tetamu melebih 3 hari

Tetamu melebih 3 hari

First of all,saya bukanlah dari kalangan pelajar uia sendiri,tapi selalu jugak follow up pasal cerita kat page ni,
*Thanks admin kalau publish confession saya ?

I wish to talk about something yang agk common la jugak kot dalam kalangan student ni.
Kami di sini sewa rumah sendiri and of course bayar sewa,bil internet ,bil elektrik and everything by ourselves.
So everyone ada rumah sendiri tapi ada sorang kawan saya yang ada rumah sendiri tapi datang tidur,makan, and guna internet for everything kat rumah saya.
Dalam erti kata yang lain dia jadikan rumah ni sebagai rumah kedua…
But, bil and duit makan semua yang saya dan housemates share dia x bayar sekali ..
Dalam erti kata yang lain kami menanggung hidup dia tanpa sedar atau x lah..
So please lah, anyone yang ada buat perangai macam ni tolong lah sedar diri, its okay kalau nak datang lepak kejap ke apa,tapi kalau dah sampai lepak terus sampai melebihi had tapi tak da bayar apape lemak lah tu namanya, boleh jimat untuk diri sendiri tapi kami ni kena byr lebih pulak itu ini .. Dah tau duduk rumah orang tu beradab lah,jangan guna hak orang lain mcm tu je. At least bayar bersama. Atau paling senang balik rumah sendiri dan hidup seperti biasa. Zzzzz
Kita hidup sebagai students. Bukan semua ada duit banyak,mak ayah hantar duit untuk anak dia, tapi orang lain pulak yang anak dia nk kena tanggung bersama..
Kalau lebih dari 3 hari x dikira tetamu dah, so u wont have my respect as a guest
Bil dan segala duit dapur tidak dibayar dengan persahabatan je,guna duit bro..

– Unknown

Kongsi luahan anda disini –> https://iiumc.com/share-your-stories/

CREATE A POST

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *