Transgender

Transgender

Hi.. Selamat Hari Raya Aidiladha aku ucapkan pada korang semua. Aku tak pandailah nak bermukaddimah. So aku straight to the point je okay.

Aku nak cerita sikit tentang transgender memandangkan aku ada kenal beberapa orang transgender ni. So aku nak reveal kat korang siapa mereka. Macam mana diorang transform from male to female.

Dorang ni guys dari zaman remaja lagi dah set target nak jadi perempuan. So mesti lah diorang dah buat macam macam untuk kelihatan cantik.

First thing first yang dorang buat and benda paling senang adalah dorang akan makan pil hormon wanita. Sebab tu korang jangan terkejut tiba tiba dada mereka berisi sebab dorang makan pil hormon banyak sangat.

Diorang ada komuniti diorang. So each boy nak jadi transgender ni memang mendapat sokongan padu dari rakan rakan sekomuniti. Diorang kalau boleh nak ramaikan golongan mereka. Nak pamerkan pada mata masyarakat bahawasanya mereka layak hidup di negara ini.

Transgender ni kebanyakkan mereka kerja sebagai pelayan seks. Kerana sambil berkerja mereka juga boleh melepaskan nafsu sekali. Hahaha Aku rasalah. Jangan terkejut kalau ada lelaki normal menggunakan perkhidmatan mereka bila terdesak.

Basically mereka akan caj di antara paling murah RM30 sehingga RM100. Tapi bagi trans yang dah ‘potong’ mereka ni kira officially jadi perempuan mereka akan caj mahal macam caj pelayan perempuan yang sedia ada.

Ada juga trans berkerja sebagai performer di club malam di sekitar bandar. Selalunya kalau korang masuk club club yang ada performance perempuan pakai seksi separuh bogel tu korang tak payah terkejut lah sebab dorang bukan perempuan asli. Dorang adalah golongan trans. Perempuan asli ni jarang lah nk perform sebegitu. Kalau trans iye sebab dorang mana ada perasaan malu nak tayang body.

So kat situ la mereka simpan duit untuk buat pembedahan plastik. Tapi ada juga trans yang sanggup buat personal loan untuk kegunaan tujuan pembedahan plastik. Ye lah nak kumpul modal makan tahun so buat loan cepatlah jadi cantik.

Basically tempat yang dorang pegi buat segala pembedahan plastik adalah di Thailand sebab kos nya murah. Ada juga yang buat di Korea kerana hasil tangan doktor di sana lawa lawa katanya. Tapi itu pada trans yang mampu la. Nak ekonomi pegi je Thailand, kena pandai pilih la klinik mana yang terbaik.

Oh by the way, kat Thailand nak buat pembedahan plastik ni macam nak tukar tayar kereta. Everywhere ada. Walk in pon boleh asalkan doktor bertugas kt sana available at that time.

Korang mesti tertanya tanya ada ke trans yang potong kemaluannya? Jawapannya ada. Tapi tak ramai. Kerana salah satunya kos yang tinggi. Pembedahan menukar jantina memerlukan kos sehingga mencecah puluhan ribu sehingga ratusan ribu.

Keduanya adalah proses penukaran jantina ni berisiko tinggi. Kemungkinan boleh membawa kepada kematian! Sebab yang aku tahu before dorang nak masuk untuk operation dorang kena sign macam macam surat termasuklah surat mati. Seram nya semata mata nak cantik kan?

Rangka lelaki sememangnya berbeza dengan perempuan. So untuk nak nampak langsing mereka akan melakukan pembedahan membuang tulang rusuk. Untuk bahagian pinggul pula mereka akan membuat pembedahan meletakkan silikon atau proses pengisian filler.

Bezanya silikon dan filler adalah silikon ni dia berbentuk pepejal ibarat belon berisi air. Filler pula adalah sejenis cecair likat yang disuntik di bahagian pinggul atau dada untuk memenuhi ruang yang sepatutnya sehingga mencapai bentuk dan saiz yang dikehendaki.

Jadi korang aku nak nasihat tak perlu la korang nak percaya kalau ada trans jual alat pelangsing ke, korset ke, krim payudara ke, krim bontot ke pastu claim body dorang lawa sebab mengamalkan benda henda tu semua.

Itu semuanya bullshit dan karut. Saja mempergunakan wanita yang gempal malas nak bersenam and diet tapi nak body lawa macam dorang. Korang nak body lawa korang bersenam atau diet. Workout! workout! workout !

Aku kesian tengok wanita kat luar beriya beli produk dorang konon nak body lawa cam dorang. Konon berat badan boleh hilang hanya pemakaian ***** . Pinggul boleh lawa hanya sapu dan pakai *****. Payudara boleh kencang hanya sapu ******.

Girls, produk tu semua bukan boleh membuat korang body macam dorang. Produk tu semuanya adalah sampingan sahaja. Paling utama korang kena workout. Produk ni hanya lah sebagai alat tambahan bagi mempercepatkan proses nak cantik korang tu. Sila faham disitu.

Sebab korang kena tahu, trans ni bila dorang beniaga ada untung (duit) dorang akan upgrade lagi body dorang. Buat itu buat ini. Tambah volume di bontot tambah volume di dada. Aset makin kembang. Cucuk macam macam bagi kulit lawa. Tup tup keluarkan produk baru katanya hasil penggunaan produk tersebut dia jadi lawa sebegini.

Yang bodohnya siapa? Kaum wanita lah yang beriya konon nak jadi cantik macam dorang. Diorang hanya melihat kebodohan kaum wanita sambil bergelak tawa sambil enjoy berparti melakukan maksiat menggunakan duit korang.

So untuk wanita diluar sana, kalau nak cantik jagalah permakanan, banyakkan bersenam kalau busy bersenamlah dirumah. Sekarang ni banyak je alatan senaman yang dijual yang mampu milik bersesuai dengan keperluan korang. Dan yang paling penting sekali ’embrace your beauty’.

Semua wanita dijadikan dengan bentuk badan, warna kulit yang lain lain. Hargai lah kurniaan Tuhan. Kalau cucuk banyak banyak pastu dapat penyakit buat apa. Nanti menyesal tak sudah.

– Sis (Bukan nama sebenar)

Hantar confession anda di sini -> https://iiumc.com/submit