9 tahun

Assalamualaikum wbt.

Hmm.. Entahlah, malam semalam sekali lagi aku bermimpikan dia. Wei, aku tak suka bila dia muncul dalam mimpi aku. Aku harap admin akan post apa yang aku nak luah ni.

Aku dengan dia, yeah.. Aku perempuan dan dia lelaki. Kami dari sekolah 1 kelas, 1 aloran akaun malah bagi aku dan dia, kami adalah kawan dan sahabat.

Sejak dari Form 2, kami memang dah selalu pergi banyak pertandingan antara sekolah2. Cuma beza, dia lebih kepada Hafiz Quran dan aku lebih kepada pidato, syarahan agama. Dalam kelas, selalu bergaduh dan paling teruk masa Form 5. Sakat. Baling kerusi, keluarkan barang2 dalam pencil box, tarik2 kerusi. Hm. Kadang pernah gaduh sampai aku mengingau dalam tidur sebab mulut dia macam puaka. Terasa sangat weh. Tapi lama2 aku jadi faham pernagai dia. Dia baik sebenarnya.

Aku mimpi dia sejak Form 2. Aku xtau apa masalah aku. Itu yang buat aku tertekan sebenarnya.

Habis je Form 5, kami memang tak contact walaupun aku ada je simpan nombor dia sampai sekarang. Sebelum dia pergi Mesir, ada sekali dia datang jumpa dan tolong aku. Tak nafi aku pernah terjatuh hati dekat dia tapi aku mampu kawal. Alhamdulillah. Cuma aku pelik, dalam sebulan atau dua bulan mesti akan wujud dia dalam mimpi aku.

Sekarang di belajar dekat Mesir dan aku dapat tau pun dia dah bertunang. Aku juga sudah pun bertunanh. Tahun depan kami akan nikah. Dia dengan student UIA, aku juga. Tapi masalahnya juga, aku stress sangat. Dia skerang makin kerap ada dalam mimpi aku.

Jujur. Padalah aku lansung takde hati dekat dia malah fikir tentang dia pun takde sebab aku sangat sibuk dengan 'life' aku sekarang.

Ada penyakit apa2 ke yang aku terkena ? Seriously bagi aku tak normal. Sebab 9 tahun aku kerap mimpi dia. Itu je. Hm.

– Cik Mawar

CREATE A POST

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *