Aku perempuan lembut

Disebabkan aku terbaca pasal lelaki lembut, bukan perempuan lembut so aku pun nak share jugak tentang diri aku. Aku memang jenis perempuan yang lembut (bunyi macam bajet bagus je kan) tapi aku serius sebab ramai jugak yang tanya macam mana nak jadi lembut ayu ni? bila bercakap pun sopan je.Even ada mak mak yang berkenan kat aku untuk anak lelaki dia since aku sekolah menengah lagi.
Faktor utamanya aku rasa sebab didikan mak ayah aku, mak ayah aku kalau aku buat salah dorang tak pernah nak marah marah. Dorang cakap elok elok tunjuk aku silap kat mana. Bila aku sedih atau marah, aku tak di ajar untuk menjerit melalak maki hamun orang, tapi mak aku pesan kita kena sabar sebab Allah sayangkan orang yang penyabar, mak aku kata kita dah lama sangat selesa apa salahnya kadang-kadang sabar sikit kan.
Semua orang tuh dilahirkan dengan kelebihan masing-masing, mungkin ini kelebihan aku. Ustaz aku pernah tuju kat aku, dia kata aku bertuah sebab bila aku bergaul dengan orang, orang rasa senang dan cepat mesra, jadi ustaz aku kata aku sepatutnya jadikan itu cara untuk aku berdakwah pada orang. Dakwah itu amanah dan gunalah apa kelebihan yang kita ada untuk sambung perjuangan Baginda Nabi SAW.
Tapi kelebihan yang kita ada pun boleh jadi ujian untuk kita. Kadang-kadang tuh goyah jugak bila dikejar oleh lelaki lelaki, yang buat aku tak kuat bila yang mengejar itu lelaki islamic version. Tapi semua bergantung pada diri kita sendiri, nak biar diri hanyut dengan dunia atau terus gagah dijalan dakwah. Semoga Allah redha.

– -Flower-

CREATE A POST

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *