Konspirasi Wifi UIAM

Assalamualaikum….

sebenarnya aku faham bila staff ITD uia ni block wifi uia daripada nak access ke games such as COC, apps such as Wechat (look around) and dari torrent untk kaki download sebab diorang xmau line jadi ciput dan slow giler or sbb diorang nak students uia ni focus study je kot.

tapi yg buat aku hairan sangat2 ni apasal laaa diorang xleh nak block website2 porno. sbb aku perasan (lyn skit) bila guna wifi uia ni, students or staffs boleh access website ni tanpa ada sekatan roadblock. Sedangkan internet kat Malaysia ni pon dah block dkt setahun dah websites macam ni such as streamyx, digi, celcom even maxis pon dah block lama dah. tapi asal laaa uia a.k.a University Islam Malaysia ni gagal nak cegah perkara ini?

Persoalannya sekarang adalah:-
1) adakah staffs ITD sengaja xmau block sbb diorang pon layan jugak?
2) adakah diorang husnuzon yg semua pelajar and staff uia ni baik2 semua?
3) adakah SRC bawah biro dakwah tidak cakna dengan perkara ini? (aku tau la diorang semua ni baik2 dan bijak so mmg rare la diorang layan website macam ni)

sorry sebab merapu tiba-tiba ni tapi aku berharap sangat agar SRC tahun ini mampu block wifi uia dari access benda ni.

In SRC we believe.

Regards
Bro Mahu Pulang ke Pangkal Jalan

– Bro Mahu Berubah

CREATE A POST

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *