Pendosa Yang Ingin Lekas Ke Syurga

Semua pendosa mengimpikan berehat di syurga selama-lamanya.

Namun, dunia menjadi cerminan syurga yang membuatkan aku mengetepikan agama dan menganggap segala dosa-dosa nilainya sama besar dengan pahala.

Hidup dalam dunia songsang bukanlah hasil didikan mak ayah aku. Aku dipengaruhi rakan-rakan sekeliling dan media yang menormalisasi golongan mak nyah dan pondan.

Aku melihat diriku di dalam diri mereka sehingga tidak sedar minat ku terhadap lelaki semakin mendalam.

Aku dilahirkan sebagai seorang anak lelaki lembut dari segi tutur kata dan personaliti. Hidupku dirundung tragedi sejak dari kecil lagi.

Aku pernah hampir diratah abang-abang senior dan sentiasa diraba oleh pelajar-pelajar lelaki.

Walaupun aku begitu suka. Jauh dilubuk hati yang dalam aku merasakan diriku sebagai seorang yang jijik dan trauma meninggalkan kesan dalam luka yang sehingga hari ini masih berdarah.

Lama kelamaan, aku terjerumus ke dalam lembah yang paling dalam yang tidak wujud satu cahayapun.

Aku mula berjinak-jinak dengan kelab g*y. Pakaianku sudah seperti pelakon Bollywood yang pusatnya terkeluar. Aku gembira dibawa ke sana ke mari oleh orang Putih. Pelajaranku terabai.

Namun, aku perlahan-lahan kembali setelah melihat kepayahan orang tuaku yang pagi petang siang malam mengais semata-mata untuk menjadikan aku anak harapan yang mampu mengubah kehidupan keluarga.

Malangnya diriku sudah terlalu kotor dan keinginan untuk disetubuhi lelaki sentiasa membuak-buak.

Dan aku sentiasa cuba mencuci dosa-dosa tersebut dengan solat dan sedekah. Tetapi, aku tetap akan kembali dalam dakapan syaitan. Walaupun aku gembira bertukar-tukar pasangan.

Jauh dilubuk hati aku ingin mencari cinta sejati seorang lelaki.

Terkadang, aku berfikir untuk mengubah penampilanku ke arah lebih perempuan. Namun, wajah ibu dan ayah sentiasa muncul dalam keadaan mereka menangis tersedu-sedu.

Pipiku basah dan tersedar daripada lamunan. Aku sedang bertuala kecil di sauna g*y yang kali kedua aku kunjungi.

Fikiran ku kusut. Aku sudah beberapa kali gagal bunuh diri. Setiap kali aku ingin menoktahkan takdir, Tuhan menghantar manusia asing untuk menyelamatkanku.

Walaupun sudah beberapa jenis ubatan aku telan. Naluriku mencintai lelaki dan menginginkan s*ks sentiasa tumbuh seperti cendawan.

Namun, aku akan pulang dalam keadaan menyesal dan menangis sendirian. Tubuhku akan dipenuhi luka torehan sebelum aku kembali ke tikar solat.

Aku tidak kawan mahupun sahabat yang ingin mendengar luahan hatiku. Pakar saja tempat aku mengadu.

Aku ingin pulang. Bukan ke sauna g*y yang dipenuhi pesta maksiat dan orang-orang yang dalam anak matanya penuh luka dan kesengsaraan.

Aku ingin menjadi anak baik dan berbakti kepada orang tua yang sudah meninggal.

Aku sudah 3 hari menangis tanpa henti mengenangkan dosa yang aku lakukan di sauna yang gelap dan kelihatan seperti neraka.

Aku ingin dibimbing orang-orang soleh agar tidak lagi hidup berselang selikan taubat dan bermaksiat. Tubuhku sudah lama kehilangan jiwa setelah gagal mati bunuh diri.

Yang tinggal hanyalah tubuh yang Allah tinggalkan sekeping hati yang sentiasa berbolak balik antara dosa dan pahala.

Jauh di lubuk hati yang dalam, aku ingin ke syurga tanpa memasuki pintu kelab malam yang penuh manusia menari sehingga subuh dan sauna yang dosanya sama banyak seperti peluh-peluh yang gugur di atas lantai.

– Hud (Bukan nama sebenar)

Hantar confession anda di sini -> https://iiumc.com/submit