S.A.H.A.B.A.T

Assalamualaikum, hello everyone. :D

Aku hrap admin post bnda ni. Aku tak nak sentuh pasal cinta2 ni. Yang aku nak cakap adalah pasal sahabat. Kawan2 korang yg sama2 ke hulu ke hilir tu. Pernah tak korang tanya dia apa masalah dia? Pernah x korang nak buat session luahan rasa. Lebih2 lagi yang banyak kawan tu. Jangan sebab dengan perkataan ‘kawan’ kita nak buat endah tak endah je dekat kawan2 kita. Ada korang tanya, “Wei, aku ada buat salah tak dekat kau?” Tanya soalan tu selalu. Jgn nk tunggu exam je bru nak tanya. Send dlm wasap group mohon maaf segala. Ada lagi yg x ckap maaf langsung. Tolonglah… orang yg selalu dengan korang tu, yg korang panggil kawan tu kawan tau. They’re a person. Have feeling. Kita selalu ingat kita je ada perasaan.

Cuba tanya masalah dorang. Kalau kawan korang x nak ckap korang paksa. Paksa banyak2 kali sampai dia orang nangis or marah ke. Kalau korang tak boleh tolong pun at least korang tau yg kawan korang ada masalah. Itu baru namanya kawan. Jangan jadi hanya pada perkataan. Jadi kawan pada erti yang sebenar.

Aku sayang kawan2 aku. Kalau boleh aku nak tolong setiap masalah yang kawan2 aku cerita dekat aku. sebab aku memang kawan dari hati. Aku tak pandai marah kawan2 aku lama2. Bila tengok muka dia orang marah aku jadi hilang. Hati aku cepat cair… paling lama pun aku marah sehari je. Esok aku okey balik. Boleh gelak2 dgn kawan2 yang dah sakitkan hati tu. Anggap macam tak pernah jadi apa2.

Mesti akan ada orang kata, "carila kawan lain. yang lebih menghargai kau." Ya, memang boleh! Tapi boleh ke korang buang orang yang kau sayang macam tu je?? Setiap hari aku doa supaya hati aku ni jauh dari iri hati, dengki, kianat dekat kawan2 aku. Aku terlalu nak jaga hubungan aku dengan korang.

Siapa yang ada kawan, tolonglah hargai kawan2 tu. Mungkin dia gelak2 dengan korang tapi nangis sorang2. Jangan biar kawan korang rasa unwanted. Perasaan tu bahaya. Serious cakap, feeling unwanted make people cannot think straight and end up commit suicide.

– Missfeelingunwanted

CREATE A POST

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *