Su4mi Curang Dalam Diam

Assalammu’alaikum semua, aku Lara. Aku ada cerita tentang kawan aku, dia suami orang dan kawan perempuan single mother.

Sejak dua menjak ni meletup cerita pasal suami curang kan? Hah ni lah yang jadi topik aku hari ni.

Ni first time aku menulis disini. Jadi maaf kalau gaya penulisan aku kurang baik. Harap korang faham lah apa yang aku nak sampaikan.

Ok, aku ada seorang kawan lelaki. Dia dah berkahwin selama 12 tahun dan belum ada rezeki anak.

Kalau nampak dari luaran pasangan suami isteri ni memang loving couple. Memang tak nampak ada masalah.

Tapi dalam diam sebenarnya kawan aku ni ada perempuan lain.

Sebab perempuan itu pun kawan aku. Kami berkenalan dalam satu application dan pernah berjumpa. Isteri dia pun aku kenal. Baik dan sopan santun orangnya.

Aku ni sebenarnya tak gemar dan tak sokong hubungan kawan perempuan aku dan suami orang tu tapi nak buat macamana nasihat orang tak nak dengarkan?

Suami orang tu yang mulakan dulu. Mula kenal nampak biasa je memang macam kawan-kawan huha huha. Tapi kelamaan diorang mula rapat.

Lelaki ni memang tak pernah buruk burukkan isteri dia. Malah aku tengok dia memang sayang isteri dia. Layan isteri dia baik, bertanggungjawab.

Memang selalu up pasal dia dan wife di media sosial. Tapi aku pelik lah macamana eh dia boleh ada perempuan lain tanpa isteri dia tahu?

Aku ni tak habis fikir, macamana lah perasaan isteri dia kalau tahu suami dia ada perempuan lain dalam diam. Dan pernah tidur dengan perempuan tu!

OMG sungguh aku tak terbayang apa lah perasaan isteri dia kalau tahu semua tu.

Dan diorang ni ada perancangan nak bernikah pulak tu. Aku gerun. Aku bayang kalau lah itu suami aku, berperangai macam tu. Allahu.

Aku sejak tahu semua tu aku da tak nak rapat lagi dah dengan diorang.

Aku ni memang la huha huha tapi belum ke tahap macam tu walaupun aku da dewasa. Dalam diam aku rasa benci dan terus menjauh dari diorang.

Dunia ni menakutkan dengan kes kes macam ni. Bilamana orang yang kau cintai, yang layan kau bak ratu, tapi belakang kau dia ada perempuan lain, tahu tahu dia bawa balik madu….

Haishhhhh seram bila terfikir! Dah la tu jer lah yang aku nak kongsikan. Aku nak tahu kenapa ye orang sanggup buat macam tu?

– Lara (Bukan nama sebenar)

Hantar confession anda di sini -> https://iiumc.com/submit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *