Kompilasi Cerita Dari Hospital Part I

Assalamualaikum buat semua pembaca di IIUM Confessions. Saya ingin mengambil peluang di sini untuk menyenaraikan 10 cerita dan kisah hidup berdasarkan pengalaman sebenar diri saya dan mana-mana insan yang pernah berkongsi pengalaman dengan saya.

Kebanyakkan penulisan ini berkisar tentang kehidupan yang berkait rapat dengan kehidupan pesakit, pengalaman sebagai seorang perawat atau staf kesihatan yang saya kira amat baik untuk dikongsikan supaya mana-mana pembaca dapat mempelajari sesuatu yang baru, baik daripada segi terma perubatan, mekanisma sesuatu penyakit dan yang paling utama adalah pengajaran dari segi moral, etika dan perhubungan sesama manusia.

Sesetengah cerita dan kisah ini saya ubah sedikit dari segi dialog untuk memastikan para pembaca tidak berasa bosan untuk meneruskan pembacaan. Saya ingin mengambil kesempatan untuk memohon maaf sekiranya anda merasakan cerita ini terlalu panjang untuk anda hadam. Apa pun, niat utama penulisan sebegini adalah untuk berkongsi fakta perubatan dan kisah hidup masyarakat di Malaysia.

Jadi, saya telah bekerjasama dengan Page IIUM Confessions untuk menyenaraikan semula beberapa kisah yang pernah saya hantar ke sini. Niatnya adalah untuk para pembaca yang mana terlepas beberapa penulisan saya sebelum ini boleh membacanya semula di pautan yang disediakan. Terima kasih kepada admin IIUM Confessions serta sokongan daripada pembaca penulisan ini.

 

————————————-

 

1. Kerana Seorang Perempuan.

(https://iiumc.com/kerana-seorang-perempuan/)

 

2. Doktor D3pr3ss.

(https://iiumc.com/doktor-d3pr3ss/)

 

3. Pengalaman Mendewasakan Kita.

(https://iiumc.com/pengalaman-mendewasakan-kita/)

 

4. M4ti Itu Pasti.

(https://iiumc.com/m4ti-itu-pasti-3/)

 

5. Malaikat Maut Buat Round.

(https://iiumc.com/malaikat-maut-buat-round/)

 

6. Belajar Daripada Kesilapan.

(https://iiumc.com/belajar-daripada-kesilapan/)

 

7. Malaikat Maut.

(https://iiumc.com/malaikat-maut/)

 

8. Jonah.

(https://iiumc.com/jonah/)

 

9. Lepas Tangan.

(https://iiumc.com/lepas-tangan/)

 

10. Suami Tak Guna.

(https://iiumc.com/suami-tak-guna/)

 

– Ilzanno Sharky

Hantar confession anda di sini -> https://iiumc.com/submit